EL PI PROPOSA UN PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA DEL SECTOR INDUSTRIAL BALEAR

EL PI PROPOSA UN PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA DEL SECTOR INDUSTRIAL BALEAR

EL PI PROPOSA UN PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA DEL SECTOR INDUSTRIAL BALEAR

La formació fomentarà la mà d'obra qualificada, la innovació i la recerca

23 de maig de 2019

El Pi-Proposta per les Illes Balears desenvoluparà un pla de reactivació econòmica del sector industrial que inclogui la compensació dels costos de producció i comercialització a través del REIB. Aquest és el compromís que ha adquirit el candidat d'El Pi al Parlament Balear, Jaume Font, davant d'un grup d'empresaris de la fusta i el moble de Manacor.

En aquest sentit, Font ha destacat el paper de la indústria de la fusta com a activitat econòmica sostenible que s'ha de protegir i és que l'any 2008 hi havia 568 empreses a Balears dedicades al sector de la fusta, 200 d'elles a Manacor. L'any 2012 només hi havia 435 empreses i de les 200 que hi havia a Manacor, un 65% han tancat la darrera dècada.

El líder d'El Pi ha assegurat que des de la formació que representa es durà a terme una política intensiva que tendeixi a la recuperació i relocalització dels sectors tradicionals de la indústria balear com ara l'alimentació, la moda, la bijuteria el calçat o el moble, entre d'altres. En matèria de formació, també s'ha compromès a impulsar la formació professional especialitzada amb l'objectiu d'obtenir una mà d'obra qualificada i altament especialitzada, que faci que les empreses siguin també competitives amb la qualitat dels seus productes.

La recerca i la innovació han ocupat també un espai a la trobada, ja que, segons ha reflexionat Font, les empreses s'han de reinventar contínuament per trobar el seu espai i només amb criteris d'excel·lència es pot mantenir el teixit industrial i empresarial d'aquesta comunitat.

Font ha reivindicat que en aquesta pròxima legislatura és el moment d'establir plans de reactivació econòmica per comarques que impliquin a les diverses institucions i que incloguin diversos sectors econòmics.

Tanca