EL PI PROPOSA UN PLA EXTRAORDINARI DE NETEJA DE TORRENTS

EL PI PROPOSA UN PLA EXTRAORDINARI DE NETEJA DE TORRENTS

EL PI PROPOSA UN PLA EXTRAORDINARI DE NETEJA DE TORRENTS

El Consell General d'El Pi reunit avui ha analitzat amb batles i regidors de la formació les conseqüències de les recents inundacions als municipis de l'illa

27 d'octubre de 2018

El Consell General d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha decidit demanar al Govern de les Illes Balears un pla extraordinari de neteja de torrents. El màxim òrgan polític d'El Pi, reunit avui matí, ha escoltat les reivindicacions de batles, regidors i membres de comitès locals sobre l'estat de manteniment actual d'aquestes infraestructures hidràuliques.

El president d'El Pi, Jaume Font, ha afirmat que "les aportacions dels representants municipals de la formació han fet palès que la neteja actual als torrents és insuficient i que requereixen una actuació addicional a la feta fins ara pel Govern".

En aquest sentit, ha explicat que els representants municipals han situat, amb imatges, diversos punts negres on la vegetació als llits dels torrents inclou, fins i tot, arbres que poden dificultar molt el pas de l'aigua en cas de fortes pluges. Segons Font, "és evident que els torrents no poden quedar sense vegetació, però no és admissible que tinguin arbres pel mig".

Per altra banda, el Consell General d'El Pi ha valorat com insuficients les ajudes establertes per les recents inundacions a Sant Llorenç i altres municipis mallorquins. De fet, considera que les agrícoles i a les indústries afectades haurien de ser revisades i augmentades. També s'ha decidit reclamar al Govern una altra línia d'ajudes per als afectats de les inundacions per les fortes pluges del 12 d'octubre a Pollença i la resta del nord de l'illa.

El Consell general d'El Pi també ha manifestat el seu suport i solidaritat amb totes les víctimes i persones afectades per les inundacions.

Després del Consell General, El Pi ha debatut sobre el present i el futur de l'educació a les Illes Balears a una taula rodona organitzada per la formació i que ha comptat amb la participació de Bartomeu Cañellas, exdirector de l'institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears, Albert Lobo, vicepresident de FAPA Mallorca, i Lina Moner, inspectora d'educació.

Tanca