EL PI QUALIFICA DE «FRAU» ELS PRESSUPOSTS PER AL 2020

EL PI QUALIFICA DE «FRAU» ELS PRESSUPOSTS PER AL 2020

EL PI QUALIFICA DE «FRAU» ELS PRESSUPOSTS PER AL 2020

Font titlla de «mala notícia» l'increment d'un 39,61% dels ingressos en concepte de deute i préstecs i lamenta que aquests comptes no afrontin els grans reptes del pròxim any

31 d'octubre de 2019

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS considera un «frau a la ciutadania» els Pressuposts per a l'exercici 2020; ja que, tot i augmentar en 435,4 milions d'euros (un 8%) respecte a l'any passat, ho fan en concepte de deute i préstecs- un increment d'un 39,61%- i no pel que fa a la inversió, que es veu disminuïda en 50 milions d'euros a causa de la baixada de la recaptació tributària. Segons el president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, «aquesta situació no és una bona notícia per als ciutadans de les Illes Balears i posa de manifest una gestió econòmica-financera de la Comunitat bastant qüestionable».

La formació subratlla que aquests Pressuposts demostren, una vegada més, la manca d'influència del Govern de Francina Armengol a Madrid. «Els ingressos pressupostats s'incrementen a través d'un major deute i dels préstecs i no mitjançant el sistema de finançament autonòmic. És una autèntica vergonya i un greuge comparatiu per als ciutadans de les Illes Balears», afirma Font. Així mateix, El Pi destaca que aquests Pressuposts no afronten els grans reptes de l'any 2020: l'alentiment econòmic, el Brexit i la incertesa relativa a la demanda turística. En aquest sentit, la formació creu necessari un major esforç de suport als sectors productius de les Illes Balears.

El Pi responsabilitza als grans partits d'àmbit estatal del fet que els Pressuposts de Balears s'hagin d'elaborar sense disposar d'uns nous Pressuposts Generals de l'Estat aprovats. Font recorda que El Pi ja denuncià aquesta situació durant el debat del sostre de despesa i critica la «irresponsabilitat» de les esmentades formacions, «les quals han estat més preocupades pel seu propi futur que pel benestar de la ciutadania».

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS estudiarà aquests dies la possibilitat de presentar una esmena a la totalitat als comptes aprovats avui matí per part del Consell de Govern.

Tanca