EL PI RECLAMA AJORNAR EL PAGAMENT DE L'IVA CORRESPONENT A LES FACTURES IMPAGADES PER LA FALLIDA DE THOMAS COOK

EL PI RECLAMA AJORNAR EL PAGAMENT DE L'IVA CORRESPONENT A LES FACTURES IMPAGADES PER LA FALLIDA DE THOMAS COOK

EL PI RECLAMA AJORNAR EL PAGAMENT DE L’IVA CORRESPONENT A LES FACTURES IMPAGADES PER LA FALLIDA DE THOMAS COOK

La moció d'El Pi insta el Govern de les Illes Balears a reduir a la meitat l'Impost de Turisme Sostenible, recuperant les quanties de quan s'aprovà

28 d'octubre de 2019

El Ple del Parlament de les Illes Balears debatrà demà una moció del Grup Parlamentari El Pi que reclama l'adopció de mesures urgents que permetin ajornar l'obligació d'ingrés de l'IVA corresponent a factures impagades per la fallida de Thomas Cook, sense necessitat de presentar garanties ni que es generi cap penalització aparellada a l'ajornament. Així mateix, la formació insta el Govern de l'Estat a instrumentar els canvis jurídics necessaris perquè les empreses que siguin afectades per futures fallides com la de Thomas Cook no hagin de fer front a pagaments per ingressos que no s'han produït.

Per altra banda, El Pi reivindica la reducció a la meitat de l'Impost de Turisme Sostenible, tot recuperant les quanties de quan s'aprovà, i considera fonamental preveure que una part destacada d'allò recaptat es reverteixi en la zona turística que ha generat els recursos. El president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, assegura que la pujada fou precipitada i que, abans de fer-la, «era necessari consolidar el tribut, millorant el destí i el repartiment dels fons recaptats».

La moció d'El Pi insta el Govern de les Illes a Balears a reformular la Disposició Addicional Tercera de la Llei 6/2017- perquè hi hagi més possibilitats de reformar i modernitzar els establiments turístics sense incrementar places ni altures- i a realitzar un pla econòmic per a la reconversió de les zones turístiques. Segons Font, «els empresaris no s'estan acollint a la modernització hotelera perquè l'actual regulació impedeix les millores turístiques».

La iniciativa del Grup Parlamentari El Pi, que serà defensada demà pel diputat Josep Melià, demanda l'aprovació d'una regulació que permeti garantir l'activitat d'un turisme de creuers proporcionada i sostenible, la millora i garantia de la connectivitat aèria de les Illes Balears al llarg de tot l'any i la diversificació de producte complementari del «sol i platja».

Tanca