EL PI RECLAMA AL CONSELLER VIDAL ‘DIÀLEG’ DAVANT LES ACUSACIONS DE ‘SECRETISME’ DELS AFECTATS D’ES TRENC

EL PI RECLAMA AL CONSELLER VIDAL ‘DIÀLEG’ DAVANT LES ACUSACIONS DE ‘SECRETISME’ DELS AFECTATS D’ES TRENC

EL PI RECLAMA AL CONSELLER VIDAL ‘DIÀLEG’ DAVANT LES ACUSACIONS DE ‘SECRETISME’ DELS AFECTATS D’ES TRENC

La diputada Maria Antònia Sureda sol·licita al Conseller de Medi Ambient que el Govern canviï les formes davant el nou moviment dels veïnats afectats per la declaració de Parc Natural d’Es Trenc-Salobrar.

12 d’abril 2016

La diputada d’El Pi, Maria Antònia Sureda, demana una vegada més “diàleg” a aquest Govern després que, una vegada anunciat l’avantprojecte de Llei de Declaració del Parc Natural Es Trenc, els afectats s’hagin constituït en associació i hagin denunciat ‘secretisme’ per part de l’Executiu.

Sureda ha requerit al Conseller quantes reunions prèvies a l’expedient es varen fer amb els afectats i a quins tipus d'acords es varen arribar. “Han tengut 10 anys per protegir Es Trenc com per ara venir amb presses…”. La diputada d’El Pi ha recordat que el procés del tot necessari, es va iniciar l’any 2003 i des de llavors hi ha hagut inacció.

“Prediquen però no fan”, ha acusat al conseller. Per aquest motius, El Pi demana que no s’oblidin dels treballadors i dels petits propietaris dels negocis de la zona; que tenguin en compte els perjudicis que aquesta declaració els hi pot comportar i que consensuï una sortida satisfactòria. Un pla que no els deixi desemparats ni els faci tenir pèrdues; que no es cansi de parlar amb ells ni de cercar solucions. “Depèn del Govern que el Parc Natural sigui un èxit”, ha afegit la diputada tot afegint que els afectats encara avui, després de totes les reunions que el Govern diu que sí ha fet, demanen consens i lamenten les formes.

El Pi recorda que dimecres passat, la formació a Campos i el diputat Josep Melià sí anaren a escoltar veïnats i propietaris afectats per la declaració de parc natural on es prodiren nombroses queixes per la manca d’informació per part del Govern i per les presses per la tramitació del Projecte de Llei que ja està en procés d’al·legacions.

Tanca