EL PI RECLAMA AL GOVERN I A CORT MESURES URGENTS PER GARANTIR LA CONTINUÏTAT DELS SERVEIS DE L'ESCORXADOR DE PALMA

EL PI RECLAMA AL GOVERN I A CORT MESURES URGENTS PER GARANTIR LA CONTINUÏTAT DELS SERVEIS DE L'ESCORXADOR DE PALMA

EL PI RECLAMA AL GOVERN I A CORT MESURES URGENTS PER GARANTIR LA CONTINUÏTAT DELS SERVEIS DE L’ESCORXADOR DE PALMA

  • La formació ha enregistrat avui una Proposició No de Llei que pretén reafirmar el reconeixement dels escorxadors com a serveis essencials d'interès econòmic general

17 de febrer de 2020

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha enregistrat avui matí una Proposició No de Llei, per via d'urgència, que insta el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma a prendre totes les mesures que siguin necessàries per garantir la continuïtat dels serveis de l'escorxador de Palma. Així mateix, la iniciativa vol reafirmar el reconeixement dels escorxadors com a serveis essencials d'interès econòmic general per al manteniment de la ramaderia local a les Illes Balears.

El Pi ha presentat aquesta PNL després que «Escorxador i Serveis Càrnics Palma, S.L.», empresa que explota l'escorxador de Palma, hagi anunciat el seu tancament definitiu a finals de mes. Aquestes instal·lacions, ubicades a Mercapalma, han esdevingut un pilar fonamental per a la indústria ramadera mallorquina i el seu tancament suposaria la fi de més del 85% de les explotacions ramaderes de l'illa de Mallorca.

Els escorxadors són una peça clau i essencial de l'economia rural, una estructura bàsica i imprescindible per a la viabilitat del sector. El fet insular els dona encara més importància; ja que, si no es disposa d'escorxadors suficients a totes les illes de l'arxipèlag i els productors han de traslladar els animals a una altra illa o a la Península per al seu sacrifici, el cost esdevé inassumible.

Segons el portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, «les administracions competents i la ciutadania han de prendre consciència de l'important paper que juguen els escorxadors en el manteniment de la ramaderia local». «Aquestes instal·lacions no són sempre activitats viables des del punt de vista empresarial però, sense elles, la resta de la cadena de valor no pot existir. La xarxa d'escorxadors és sinònim de garantia de la sobirania alimentària de les nostres illes», remarca Font. La Proposició No de Llei serà debatuda a la Comissió d'Economia del Parlament de les Illes Balears.

Tanca