EL PI RECLAMA AL GOVERN QUE ES DEIXI DE “CONSIGNES FÀCILS” AMB UNA GESTIÓ “TAN COMPLEXA” COM L’URBANISME

EL PI RECLAMA AL GOVERN QUE ES DEIXI DE “CONSIGNES FÀCILS” AMB UNA GESTIÓ “TAN COMPLEXA” COM L’URBANISME

EL PI RECLAMA AL GOVERN QUE ES DEIXI DE “CONSIGNES FÀCILS” AMB UNA GESTIÓ “TAN COMPLEXA” COM L’URBANISME

El diputat d'El Pi, Josep Melià, ha remarcat que “consens i diàleg” és donar participació als grups parlamentaris que no són al Govern amb una normativa que deixa en suspens 50 articles i en modifica 25 altres de tres lleis diferents

2 febrer 2016

El diputat d'El Pi, Josep Melià, ha destacat la manca de coherència dels partits del Pacte amb la posada en marxa del Decret de Mesures Urgents en matèria Urbanística aprovat el mes de gener en Consell de Govern tot remarcant que “esperávem una explicació del seu Decret Llei i no un Debat de l’estat de la Comunitat, que és el que ha fet”.

Melià ha senyalat que "coherència és que quan es parla de pactes, consens i diàleg es dóni participació als altres grups parlamentaris”. En aquest sentit, ha remarcat que “ens pareix molt respectable que facin cas a les milers de persones que han signat un document del GOB” però ha demanat també, seguint la mateixa coherència, que es tengui en compte “els milers de persones que votaren El Pi, -per no parlar dels votants dels altres grups parlamentaris-. Esperàvem la possibilitat de fer esmenes i debatre”. En aquest sentit, El Pi retreu al Govern que no hagui utilitzat la tramitació parlamentària per aprovar una normativa que suspen 50 articles i en modifica altres 25 de tres Lleis diferents, “no només fan un téntol, contin tota la veritat”, ha retret.

El diputat d'El Pi ha dit també que “coherència és no fer Decrets Lleis després de predicar, durant l’anterior legislatura, que era una fórmula que actuava d’esquenes a la societat”. Així mateix ha instat a la presidenta i als partits que donen suport a Govern que abandonin el “modo consigna” i passin al “mode gestió de la complexitat”, explicant que el debat de la territorialitat “és molt complex” com per actuar amb la “consigna fàcil”.

Josep Melià ha recordat que no es pot recuperar un model econòmic sustentat en la construcció però que tampoc es pot enfonsar un dels sectors més afectats per la crisi econòmica. “Incrementen les càrregues urbanístiques de sòl urbà i això té a veure en les millores de les barriades, provoquen, per exemple, que sigui més inviable arreglar zones degradades de les Illes Balears”, ha dit.

El diputat d'El Pi ha recordat igualment el “limbo jurídic” en el que es varen deixar moltes hectàrees amb el primer Decret Llei que es va haver de modificar a través d’un segon Decret. “Ens aclareixin com estan aquests terrenys perquè hi ha gent que n’hi està pendent”, ha demanat tot senyalant el caos que ha generat aquesta norma. “Si la gent no ho té clar deu ser que tampoc hi ha massa seguretat jurídica. El canvi és perillós perquè s’ha fet malament”, ha afegit.

El Pi ha demanat al Govern, finalment, l’oportunitat de “desfer, millorar, aclarir”, aquesta llei a través del tràmit parlamentari. Un Decret Llei que també modifica normes que fins i tot el Govern del Pacte va dictar. “La modernització dels establiments turístics ha estat un èxit que ha permès augmentar de categoria molts establiments turístics i ha suposat milions d’euros en projectes de construcció, un projecte que va iniciar un Govern de Progrés a través de la Llei Barceló que fou continuada, amb alguns canvis”, ha recordat.

Tanca