EL PI RECLAMA AL NOU BATLE DE PALMA L'APROVACIÓ DEL PGOU I LA RECUPERACIÓ DE L'ANTERIOR SISTEMA DE RECOLLIDA DE TRASTOS

EL PI RECLAMA AL NOU BATLE DE PALMA L'APROVACIÓ DEL PGOU I LA RECUPERACIÓ DE L'ANTERIOR SISTEMA DE RECOLLIDA DE TRASTOS

EL PI RECLAMA AL NOU BATLE DE PALMA L’APROVACIÓ DEL PGOU I LA RECUPERACIÓ DE L’ANTERIOR SISTEMA DE RECOLLIDA DE TRASTOS

  • Els dos primers anys del govern municipal han estat els de les aparences i els del fracàs absolut en la neteja de Ciutat i la política cultural

30 de juny de 2017

El PI Palma considera que l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana és el principal desafiament que té per endavant el nou batle de Ciutat, Antoni Noguera. L'aprovació del PGOU, que dissenyarà la Palma dels pròxims 20 anys, no es pot demorar pus i és una eina fonamental i imprescindible per al desenvolupament de la capital balear.

Després de dos anys de govern municipal del pacte PSIB, MÉS i Podemos, El PI Palma troba que, fins ara, ha estat un govern d'aparences més que de fets. En aquest sentit considera un absolut fracàs la gestió del servei de neteja. Segons el portaveu d’El PI Palma, Toni Fuster, “tenim una ciutat més bruta que mai. L'actual sistema de recollida trastos genera problemes de brutícia als carrers i de mobilitat als invidents, a persones amb cotxes d'infants o carretons de compra”. El PI reclama al nou batle que retorni a l'anterior sistema de recollida de trastos a domicili. A més, demana que s'acabin les diferències entre EMAYA i la Regidoria d'Infraestructures que han provocat problemes de brutor als parcs palmesans. Els ciutadans no han de pagar les desavinences entre regidors.

Al balanç de la gestió desenvolupada pel batle José Hila, El PI Palma qualifica de negativa i insuficient la seva política d'habitatge públic, havent-se constatat, a més, greus discrepàncies dins l’equip de govern en matèria de lloguer turístic. S'ha d'afegir també la decepció que ha suposat el tancament del Consorci de la Platja de Palma.

Pel que fa als pressuposts participatius han estat una enganyifa i les relacions amb els funcionaris, policia i bombers molt dolentes per mor del tarannà de l'actual equip de govern. El consens, en temes com el carril bici del carrer Indústria, ha estat escàs. El Pi considera molt positius els carrils bici però s’han de fer sempre amb consens amb els veïnats.

A l'àmbit cultural l’equip de govern ha mostrat, segons Fuster, “la seva inoperància en la gestió del Casal Solleric, el CAC de Ses Voltes i el Casal Balaguer, que ha fet palès el conflicte existent amb el sector cultural”. Hi ha mancat transparència. Els horaris de les biblioteques continuen essent massa reduïts i moltes barriades tenen la seva biblioteca tancada al públic o no en tenen.

El PI Palma sí que considera positiva l'apertura del Palau de Congressos i la tasca feta a les escoletes municipals.

Tanca