EL PI RECLAMA AL PARLAMENT UNA MAJOR INVERSIÓ PER A L’HOSPITAL D’INCA

EL PI RECLAMA AL PARLAMENT UNA MAJOR INVERSIÓ PER A L’HOSPITAL D’INCA

EL PI RECLAMA AL PARLAMENT UNA MAJOR INVERSIÓ PER A L’HOSPITAL D’INCA

La formació mostra la seva preocupació per l'actual situació de l'Hospital Comarcal d’Inca i exigeix un augment de la partida pressupostària per fer front a les necessitats més imperioses del centre hospitalari. 

31 d’octubre de 2016

En el passat Ple del Parlament, la diputada d’El Pi Maria Antònia Sureda demanà a la Consellera de Salud, Patricia Gómez, si es preveia un repartiment més equitatiu d'inversió per ciutadà en els diferents hospitals de les Illes Balears. Sureda recordà que l'Hospital Comarcal d’Inca no ha tingut cap gran inversió durant els seus deu anys de vida.

La diputada d’El Pi exposà que l'Hospital Comarcal d’Inca ha realitzat un estudi i presentat un Projecte de millores que si no compta amb un augment real en els pròxims Pressuposts de la Comunitat d’un 10% es quedarà en res. “Urgències té un projecte d'uns 900 mil euros per la redistribució de l'espai, la qual cosa evitaria les imatges de pacients apilats en els passadissos.” Maria Antònia Sureda va fer especial incidència en les necessitats més urgents de l'Hospital d’Inca com l'ampliació de l'àrea de boxes o una inversió en material quantificable en uns 200 mil euros, la qual inclou l'adquisició d’un ecògraf portàtil, un respirador per a la UCI o un aparell per fer broncoscòpies per adults.

El Pi denuncia que Inca és l'Àrea de Salut pitjor finançada per un dels Sistemes de Salut pitjors finançats de tot l'Estat. “Inca està a la cua del darrer”, recalcà la diputada. “Li demanem uns Pressupostos reals, perquè enguany Inca té pressupostats gairebé 42 milions d’euros i n'acabarà gastant 59. [...] A més, ens agradaria que augmentessin la partida destinada a l'Hospital d’Inca per poder fer front a les inversions necessàries”, finalitzà Sureda.

Tanca