EL PI RECLAMA LA CONSTRUCCIÓ D'UN NOU CENTRE SANITARI A PERE GARAU

EL PI RECLAMA LA CONSTRUCCIÓ D'UN NOU CENTRE SANITARI A PERE GARAU

EL PI RECLAMA LA CONSTRUCCIÓ D’UN NOU CENTRE SANITARI A PERE GARAU

  • La formació ha enregistrat avui una Proposició No de Llei que insta el Govern a dur a terme urgentment les obres de manteniment i millora necessàries per garantir la seguretat al Centre de Salut de Pere Garau

28 de gener de 2020

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha enregistrat avui dematí per via d'urgència una Proposició No de Llei que insta el Govern de la Comunitat Autònoma a realitzar al Centre de Salut de Pere Garau, de forma imminent, totes les obres de manteniment i millora que siguin necessàries per garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals que hi treballen. Així mateix, la iniciativa demana a l'executiu autonòmic i a l'Ajuntament de Palma que impulsin les actuacions que calguin per trobar un emplaçament idoni per a la construcció d'un nou centre sanitari a la barriada, incloent aquest projecte al Pla d'Infraestructures d'Atenció Primària previst per a l'any 2020. El Pi expressa el seu suport a les lògiques queixes i justes reivindicacions dels usuaris i treballadors i secunda, així, la proposta feta ahir per part del Sindicat Metge Balear (SIMEBAL).

El Centre de Salut de Pere Garau és un dels més importants de la ciutat de Palma perquè dona atenció a una població de 25.944 usuaris. El centre fou reformat i ampliat entre els anys 2007 i 2009. Es tracta d'un equipament que arrossega deficiències arquitectòniques, d'accessibilitat i salubritat des del mateix dia de la inauguració de la dita ampliació. Durant els dotze anys de funcionament de les instal·lacions ampliades, els problemes s'han incrementat. La presència de rates al centre, procedents probablement de solars veïns, és constant. A més, les intenses pluges dels darrers dies han provocat greus goteres que han deixat el terra ple d'aigua i han fet caure el fals sostre en algunes estances.

Segons la diputada d'El Pi, Lina Pons, «la situació de deixadesa i inseguretat del Centre de Salut de Pere Garau és inacceptable i ha esdevingut insostenible». «És urgent i necessària l'execució d'obres de reforma i millora del centre amb l'objectiu d'oferir un servei de qualitat als ciutadans en un entorn segur- tant per als pacients com per als treballadors-, mentre es cerca un emplaçament adequat per construir-hi un nou centre sanitari», conclou Pons. La Proposició No de Llei serà debatuda a la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears.

Tanca