EL PI RECLAMA L'APROVACIÓ URGENT DEL PLA SECTORIAL D'EQUIPAMENTS COMERCIALS DE MALLORCA

EL PI RECLAMA L'APROVACIÓ URGENT DEL PLA SECTORIAL D'EQUIPAMENTS COMERCIALS DE MALLORCA

EL PI RECLAMA L’APROVACIÓ URGENT DEL PLA SECTORIAL D’EQUIPAMENTS COMERCIALS DE MALLORCA

  • Davant l'anul·lació judicial de la moratòria de grans superfícies comercials.
  • Josep Melià: "La falta de motivació al·legada pel TSJIB per anul·lar la moratòria és una mostra més de la manca de capacitat dels partits del pacte per regular"

28 de juliol de 2017

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS reclama l'aprovació urgent del Pla director sectorial d'equipaments comercials de Mallorca per evitar que l'anul·lació, per part del TSJIB, de la moratòria de grans superfícies provoqui un increment de sol·licituds de nous grans centres comercials a l'illa.

El secretari general i diputat d'El PI, Josep Melià, ha recordat que "la nostra formació ha expressat en diverses ocasions la preocupació pel retard del Consell de Mallorca en l'aprovació d'aquest Pla sectorial". Amb aquesta decisió judicial, la defensa i protecció del teixit comercial tradicional "no pot esperar ja a principis de 2018 per aprovar, inicialment, aquest pla".

El PI considera necessari que el Consell de Mallorca recorri, immediatament, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears per aconseguir l'aprovació del Pla sectorial, o d'una nova normativa legal o reglamentària, abans que l'anul·lació de la moratòria pugui ser ferma.

Tot respectant la resolució judicial, El PI considera que obrir ara la possibilitat d'implantació de noves grans superfícies, sense mesures correctores, tindria conseqüències molt perjudicials per a les petites i mitjanes empreses de Mallorca.

Josep Melià també ha criticat l'equip de govern del Consell de Mallorca per no haver motivat de forma justificada una moratòria d'aquestes característiques i durada, motiu que al·lega el TSJIB per l'anul·lació. Una mostra més, ha dit "de la manca de capacitat del pacte a l'hora de regular en matèries importants com és aquest cas o el lloguer turístic. La negligència del pacte posa així en risc el nostre model comercial".

Tanca