EL PI RECLAMA MÉS EFECTIUS I MITJANS PER ALS COSSOS DE SEGURETAT DE L'ESTAT A LES ILLES

EL PI RECLAMA MÉS EFECTIUS I MITJANS PER ALS COSSOS DE SEGURETAT DE L'ESTAT A LES ILLES

EL PI RECLAMA MÉS EFECTIUS I MITJANS PER ALS COSSOS DE SEGURETAT DE L’ESTAT A LES ILLES

També demana que es modifiqui la Llei Montoro perquè els ajuntaments puguin dotar adequadament les plantilles de policies locals

9 d'abril de 2018

El Grup Parlamentari d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat una Proposició no de llei perquè el Govern espanyol millori a les Illes, de manera immediata, la situació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a la Comunitat.

Segons el portaveu del grup, Jaume Font, "la dotació actual d'efectius i de mitjans a les illes és insuficient per atendre les necessitats dels ciutadans de les Illes Balears, tal com s'ha demostrat en els darrers mesos a molts municipis on han crescut els casos d'inseguretat ciutadana". Igualment considera inadequat l'estat i el manteniment de la major part de les infraestructures que tenen els cossos de seguretat de l'Estat a la comunitat.

A la mateixa PNL s'insta el Govern espanyol a modificar la Llei de sostenibilitat de l'administració local, que està fent impossible als municipis illencs dotar adequadament les plantilles de policies locals. Segons Font, "la Llei Montoro està impedint injustificadament que molts d'ajuntaments, que tenen els recursos econòmics adients, no puguin tenir els policies locals necessaris per cobrir les necessitats dels habitants dels seus municipis".

Des de l'any 2011 fins al 2017 el nombre d'efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil s'ha reduït a les Illes Balears en 245 agents. Aquesta minva és especialment significativa a la Policia Nacional que, en aquests anys, ha passat de tenir 1.645 agents a 1.503, dels quals 54 són alumnes en pràctiques. A la Guàrdia Civil la pèrdua ha estat de 2.040 a 1.937 efectius.

El Pi també veu necessària una major coordinació entre els cossos de seguretat de l'Estat i les policies locals, que podria suposar un avanç cap a un model policial propi amb actuacions conjuntes i direcció compartida i coordinada.

El Pi ha presentat mocions en els mateixos termes als ajuntaments on té representació i també al Consell de Mallorca, on es debatrà aquesta mateixa setmana al Ple de la institució insular.

Tanca