EL PI RECLAMA MÉS METGES PEL SERVEI D’URGÈNCIES DE L’HOSPITAL MATEU ORFILA DE MENORCA

EL PI RECLAMA MÉS METGES PEL SERVEI D’URGÈNCIES DE L’HOSPITAL MATEU ORFILA DE MENORCA

EL PI RECLAMA MÉS METGES PEL SERVEI D’URGÈNCIES DE L’HOSPITAL MATEU ORFILA DE MENORCA

El portaveu del grup parlamentari, Jaume Font, recorda que la Grossa de Salut, amb els pressuposts més alts de la història, ha passat de llarg per l’àrea de Menorca i recorda que la ràtio de metges per pacient és la més baixa de la comunitat.

2 febrer 2016

“M’agrada discutir sobre matemàtiques perquè els números no menteixen”, li ha dit el portaveu d'El Pi al Parlament, Jaume Font, a la Presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el Ple del Parlament d’avui. “Diuen que no retallaran però lleven dos metges de la plantilla d’Urgències de l’hospital Mateu Orfila de Menorca”, ha afegit, tot demanant una explicació i un pla d’eficiència consensuat.

El Pi recorda que amb els pressupost més alt de la història per a la Conselleria de Salut, “la Grossa ha passat de llarg per Menorca”. Tot i que la Presidenta del Govern ha admès que volen ser més eficients i ha titllat la mesura de “reordenació” i no “retallada”, Jaume Font ha comparat l’equip de 10 metges a les Urgències de Menorca amb els d’hospitals “de la mateixa magnitud” com Inca amb 22 facultatius o Manacor, amb 25.

El diputat d'El Pi ha recordat que la retallada que es posà en pràctica des d’ahir, 1 de febrer, suposarà un major esforç pels professionals que hi queden fent feina, sobretot en la temporada alta, i ha comparat a més la ratio de pacients dels metges de Menorca amb uns 9400 pacients, amb els d’Eivissa, amb prop de sis mil set cents. El Pi accepta un Pla d’Eficiència “que encara no coneixem” però reclama més esforços i una solució pel Mateu Orfila.

Tanca