EL PI RECLAMA MESURES CONTUNDENTS I RÀPIDES PER PAL·LIAR LES GREUS CONSEQÜÈNCIES ECONÒMIQUES DEL 'CORONAVIRUS' A BALEARS

EL PI RECLAMA MESURES CONTUNDENTS I RÀPIDES PER PAL·LIAR LES GREUS CONSEQÜÈNCIES ECONÒMIQUES DEL 'CORONAVIRUS' A BALEARS

EL PI RECLAMA MESURES CONTUNDENTS I RÀPIDES PER PAL·LIAR LES GREUS CONSEQÜÈNCIES ECONÒMIQUES DEL ‘CORONAVIRUS’ A BALEARS

  • La formació proposa al Govern un conjunt d'actuacions per evitar la destrucció de llocs de treball i un acord que garanteixi la supervivència de les empreses

16 de març de 2020

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS reivindica al Govern de les Illes Balears que adopti mesures contundents i ràpides per pal·liar les greus conseqüències econòmiques que el coronavirus tindrà a les Illes Balears. La formació planteja un conjunt d'actuacions per evitar la destrucció de llocs de feina i exigeix un acord que garanteixi la supervivència de les empreses.

En aquest sentit, el secretari general d'El Pi, Josep Melià, puntualitza que «s'haurien de facilitar préstecs a tipus 0 per a pimes, garantir el pagament d'un percentatge dels sous i salaris i encetar una negociació entre patronals i sindicats per mantenir les empreses a través de la despesa pública». Segons Melià, «la situació és molt complicada i s'ha d'actuar el més ràpid possible per evitar conseqüències molt més greus».

La formació també demana que l'Estat decreti una moratòria en el pagament d'hipoteques i préstecs bancaris de particulars, autònoms i empreses. Un període de carència en el qual no es paguin les quotes durant tres mesos, allargant el venciment previst. Altres propostes que El Pi presenta per afrontar la crisi del coronavirus són:

  • Ajornament del pagament de les quotes de la Seguretat Social durant tres mesos.
  • Allargament dels terminis per al pagament trimestrals de l'IVA durant tres mesos.
  • Pla d'ajudes per a pimes i autònoms i facilitat en l'obtenció de préstecs a baix interès per fer front als pagaments de nòmines i despeses fixes.
  • Prolongació de tres mesos perquè empreses i autònoms facin front a deutes financers i tributaris.
  • En els supòsits d'EROs, creació d'un fons de compensació per garantir el poder adquisitiu dels treballadors/es.
  • Derogació immediata de la Llei Montoro per als ajuntaments sanejats a fi de poder injectar liquiditat i promoure l'activitat econòmica.
  • Ajornament durant tres mesos de les obligacions de pagament de les quotes de les escoletes de 0 a 3 anys, tant públiques com privades, i dels centres de dia.

Tanca