EL PI RECLAMA PER BALEARS LA CESSIÓ DE LES RESIDÈNCIES MILITARS I DE L’ARMADA DE DESCANS

EL PI RECLAMA PER BALEARS LA CESSIÓ DE LES RESIDÈNCIES MILITARS I DE L’ARMADA DE DESCANS

EL PI RECLAMA PER BALEARS LA CESSIÓ DE LES RESIDÈNCIES MILITARS I DE L’ARMADA DE DESCANS

Es Fortí i Tramontana a Mallorca; Héroes de Filipines a Eivissa i la Residència Militar d’Acció Social, la de Descans i la d’Almirante Armada a Maó han de ser gestionades pel Govern de les Illes Balears. El Pi ha reivindicat i aprovat en Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals la gestió de les devers 500 places de les residències militars a Balears que podria destinar-se a satisfer les necessitats socials.

18 de maig de 2016

La diputada d'El Pi Maria Antònia Sureda ha defensat i aprovat en Comissió Parlamentària d’Assumptes Institucionals i Generals que el Govern reclami la cessió de la gestió de les residències militars del Ministeri de Defensa sense perjudici que es pugui reclamar la seva titularitat en un futur. “El principi d'igualtat proclamat a la Constitució no permet que es mantinguin uns avantatges especials per un determinat col·lectiu d'empleats públics i pels seus familiars”, ha dit.

La diputada d'El Pi ha explicat també que a Mallorca CDSCM Es Fortí i RMDA Tramontana; a Menorca la residència Militar de Acción Social Mahón, la residencia Militar de Descanso de Mahón para Marinería y TropaAlmirante Armada per Oficials i Suboficials i a Eivissa Héroes de Filipinas sumen entre totes unes 500 places residencials de titularitat pública però ús exclusiu de militars. “Un privilegi que no s’entén a la societat actual i que no està justificat”, ha dit.

Maria Antònia Sureda ha recordat que les Residències Militars són autèntics allotjaments turístics que paguen un IVA com a tals i que, malgrat ser de tots els espanyols, només poden gaudir com un privilegi els oficials, suboficials i familiars. “Tenint en compte l'excepcional crisis social i econòmica que s'està patint; la gran quantitat de persones necessitades per causes sobrevingudes com són refugiats de guerra o executats immobiliaris (desnonats) que es troben sense habitatge ni recursos, així com funcionaris de serveis essencials que poden renuncien a llocs de feina per la manca d'oferta residencial a llocs com Eivissa, se’n pot fer un altre ús més adequat”.

Tanca