EL PI RECLAMA QUE BALEARS CONTROLI LES MESURES DE DESCONFINAMENT ALS PORTS I AEROPORTS DE LA COMUNITAT

EL PI RECLAMA QUE BALEARS CONTROLI LES MESURES DE DESCONFINAMENT ALS PORTS I AEROPORTS DE LA COMUNITAT

EL PI RECLAMA QUE BALEARS CONTROLI LES MESURES DE DESCONFINAMENT ALS PORTS I AEROPORTS DE LA COMUNITAT

  • La formació ha demanat que s'acceleri la posada en marxa de l'economia interna amb plenes garanties sanitàries

27 d'abril de 2020

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha reclamat avui el control per a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de les mesures de desconfinament als ports i aeroports. La formació ha insistit que la mobilitat és clau per a la reactivació econòmica i ha exigit que es faci públic l'esborrany que el Govern ha fet arribar a Madrid amb els protocols a seguir durant el procés de desconfinament. Aquestes són algunes de les propostes per a la reconstrucció social i econòmica que la portaveu d'El Pi al Parlament de les Illes Balears, Lina Pons, i la portaveu de la formació al Consell Insular de Mallorca (CIM), Xisca Mora, han traslladat a les presidentes Armengol i Cladera, respectivament.

En aquest sentit, Lina Pons ha demanat «el reforçament dels serveis de transport públic per evitar les aglomeracions i l'establiment de protocols sanitaris específics als ports i aeroports amb la finalitat de salvar una part de la temporada turística, ja sigui amb turisme interilles i nacional i/o amb turisme internacional». Pons també ha deixat clar que «s'ha d'explicar de forma clara a la ciutadania quines seran les condicions i/o exigències a les quals hauran de fer front els diferents sectors econòmics a l'hora de reobrir els seus negocis».

Per la seva banda, la portaveu d'El Pi al Consell Insular de Mallorca, Xisca Mora, ha apuntat que «hem demanat un Ple extraordinari al CIM per poder consensuar propostes entre les diferents formacions polítiques que garanteixin la reconstrucció social i econòmica de la nostra terra». Mora ha explicat que «s'ha de vetllar pels serveis socials, ja que s'hauran de reajustar els pressupostos de cara a finals d'any tenint en compte aquestes necessitats sense oblidar els ajuts per al petit i mitjà comerç».

Tanca