EL PI RECLAMA QUE EL CONSELL DE MALLORCA GESTIONI ELS RESIDUS NO PERILLOSOS A PARTIR D'AQUEST ESTIU

EL PI RECLAMA QUE EL CONSELL DE MALLORCA GESTIONI ELS RESIDUS NO PERILLOSOS A PARTIR D'AQUEST ESTIU

EL PI RECLAMA QUE EL CONSELL DE MALLORCA GESTIONI ELS RESIDUS NO PERILLOSOS A PARTIR D’AQUEST ESTIU

La formació està preocupada per la possible sanció de la Unió Europea al Govern per incomplir els terminis per revisar els plans de gestió de residus

7 de febrer de 2018

El grup d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Consell Insular de Mallorca reclama que el Consell de Mallorca assumeixi abans del pròxim 31 d'agost la gestió dels residus no perillosos. La formació presentarà una moció al Ple de demà dijous perquè el CIM inicii els tràmits per sol·licitar al Govern la transferència d'aquesta matèria.

El portaveu d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Toni Pastor, ha afirmat que "estam preocupats per la multa que la UE pugui imposar al Govern per incomplir el termini per revisar els plans de gestió de residus". Pastor ha comentat que "s’han de buscar solucions per la complexitat competencial en matèria de planificació i gestió de residus no perillosos, una complexitat que ha generat la situació actual en la qual ens trobem".

Segons Pastor, "amb aquesta moció volem desencallar la problemàtica generada entre les dues institucions que tenen paralitzat el Pla de residus". D’altra banda, el portaveu d'El Pi ha apuntat que "també sol·licitem que mentre esperem la transferència de les competències, es treballi en les tasques de redacció del Pla de gestió de residus no perillosos per evitar més demores".

Pastor ha dit que "el Consell ha de tenir les eines necessàries per gestionar i fer feina de bon de veres i no ser una comparsa del Govern, ja que és la institució que està més a prop dels ajuntaments". "El que és incomprensible", puntualitza Pastor, "és que les dues institucions estiguin governades pel pacte d'esquerres i no s'entenguin a l'hora de gestionar, alguna cosa no deu anar tan bé com diuen".

Tanca