EL PI RECLAMA QUE ELS SUPERÀVITS MUNICIPALS SIGUIN GESTIONATS LLIUREMENT PELS AJUNTAMENTS

EL PI RECLAMA QUE ELS SUPERÀVITS MUNICIPALS SIGUIN GESTIONATS LLIUREMENT PELS AJUNTAMENTS

EL PI RECLAMA QUE ELS SUPERÀVITS MUNICIPALS SIGUIN GESTIONATS LLIUREMENT PELS AJUNTAMENTS

  • La formació carrega contra l'executiu de Sánchez per voler intervenir aquests doblers i critica la política de recentralització del Govern d'Espanya

3 de maig del 2020

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS reclama que els romanents acumulats pels superàvits municipals siguin gestionats lliurement pels ajuntaments. La formació carrega contra l'executiu de Sánchez per voler intervenir aquests doblers i critica la política de recentralització del Govern estatal.

En aquest sentit, la presidenta d'El Pi, Xisca Mora, afirma que «ja estam cansats dels globus sonda que van amollant els representants del Govern central sobre la intervenció dels superàvits i no podem permetre que tots els doblers que tenim els ajuntaments acumulats als bancs- i que no ens deixen gastar-, ara vengui, el Govern central, i ens els prengui per tapar els seus forats». Mora recorda que «dimecres es va aprovar una iniciativa d'El Pi al Parlament de les Illes Balears on s'instava el Govern de Sánchez a possibilitar que els ajuntaments poguessin invertir aquests recursos fins ara intervinguts».

Mora també recorda que «els més de 600 milions d'euros que hi ha a Balears els han de gestionar els ajuntaments en funció de les seves necessitats; enguany, entre la baixada dels ingressos i l'augment de la despesa, la situació serà complicada». La presidenta d'El Pi afegeix que «presentarem mocions a tots els consistoris on tenim representació per exigir que els ajuntaments puguin invertir aquests romanents acumulats pels superàvits municipals».

Tanca