EL PI RECLAMA QUE S'AJORNIN TRES MESOS LES OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES A LES EMPRESES I AUTÒNOMS

EL PI RECLAMA QUE S'AJORNIN TRES MESOS LES OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES A LES EMPRESES I AUTÒNOMS

EL PI RECLAMA QUE S’AJORNIN TRES MESOS LES OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES A LES EMPRESES I AUTÒNOMS

  • La formació afirma que les mesures que s'han adoptat per aquest col·lectiu són insuficients per afrontar la paralització de l'activitat econòmica

4 d'abril de 2020

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS reclama que l'Estat ajorni tres mesos les obligacions tributàries a les empreses i els autònoms. La formació acusa el Govern de l'Estat de deixar desemparat a aquest col·lectiu i afirma que les mesures que s'han adoptat són insuficients per poder afrontar l'actual paralització de l'activitat econòmica.

En aquest sentit, la presidenta d'El Pi, Xisca Mora, comenta que «és increïble que l'Estat posposi les obligacions a tercers com el pagament de la hipoteca de l'habitatge habitual i no faci res del que depèn directament d'ell, com són els tributs estatals». En aquest sentit, Mora apunta que «el més lògic amb un estat d'alarma com el que vivim seria que s'endarrerís la presentació del trimestre d'IVA i les retencions de l'IRPF».

Segons Mora, «el que s'ha aprovat fins ara és anecdòtic i es demanen molts requisits, en canvi, un ajornament tributari tendria efectes immediats i dotaria de més liquiditat a les empreses i els autònoms». La presidenta de la formació dona suport a les reivindicacions de les associacions i col·legis professionals tributaris que també denuncien la impossibilitat dels ciutadans i les empreses de poder fer les seves declaracions i pagar els impostos durant el confinament.

Tanca