EL PI RECLAMA UN PLA A LLARG TERMINI PER DIVERSIFICAR L'ECONOMIA I REEQUILIBRAR ELS SECTORS PRODUCTIUS ILLENCS

EL PI RECLAMA UN PLA A LLARG TERMINI PER DIVERSIFICAR L'ECONOMIA I REEQUILIBRAR ELS SECTORS PRODUCTIUS ILLENCS

EL PI RECLAMA UN PLA A LLARG TERMINI PER DIVERSIFICAR L’ECONOMIA I REEQUILIBRAR ELS SECTORS PRODUCTIUS ILLENCS

  • La formació ha defensat que el turisme ha de créixer en qualitat i productivitat i no en consum de recursos

20 de juny del 2020

El Pi - PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha reclamat un pla a llarg termini per aconseguir reequilibrar els sectors productius illencs i avançar en la diversificació econòmica. La formació ha defensat que el turisme ha de créixer en qualitat i productivitat i no en consum de recursos.

Unes propostes que s'inclouen dins de la Ponència Econòmica que avui ha estat debatuda en la segona jornada precongressual de la formació, on, també, s'ha definit el full de ruta polític. El responsable de la Ponència Econòmica, Tolo Gili, ha comentat que «no creiem en models que només es basin en la inversió pública i que no recolzin de manera contundent l'empresa privada i tots els llocs de feina que impliquen».

Segons Gili, «l'Estat i el Govern de les Illes Balears han de garantir les prestacions socials bàsiques a totes les famílies necessitades de les Balears, legislant i adaptant-se a totes les especificitats de les nostres illes, especialment tota la casuística que implica la temporalitat en moltes empreses i treballadors». En aquest sentit, Tolo Gili ha reclamat que «els objectius del pla han de ser recuperar les activitats econòmiques, especialment el turisme, i avançar en la diversificació de l'economia; ja que d'aquesta manera s'hagués pogut afrontar amb més garanties la crisi postCOVID-19».

Pel que fa a la Ponència d'Estratègia Política, el seu responsable, Miquel Porquer, ha destacat que «som l'única força 100% de les Balears i que defensa els interessos de la seva gent». Segons Porquer, «estam preparats per fer front els nous desafiaments que se'ns estan plantejant». Ara, ha puntualitzat, «arriba el moment de connectar amb la ciutadania per fer arribar el nostre missatge». Porquer ha reclamat «un diputat més per a Eivissa perquè tingui els mateixos diputats que Menorca i hi hagi igualtat entres ambdues illes». El Pi tanca avui les ponències que seran ratificades el pròxim dissabte, 27 de juny, en el IV Congrés Extraordinari Balear, que votarà el nou full de ruta per als pròxims quatre anys i escollirà nou president i nova Executiva.

Tanca