EL PI RECLAMARÀ A L'ESTAT UN FINANÇAMENT JUST PER A MENORCA I LA RESTA DE BALEARS

EL PI RECLAMARÀ A L'ESTAT UN FINANÇAMENT JUST PER A MENORCA I LA RESTA DE BALEARS

EL PI RECLAMARÀ A L’ESTAT UN FINANÇAMENT JUST PER A MENORCA I LA RESTA DE BALEARS

Joan Miralles i els components menorquins de les llistes al Congrés i al Senat presenten les principals idees del programa electoral

17 d'abril de 2019

El candidat d'El Pi-Proposta per les Illes Balears al Congrés dels Diputats, Joan Miralles, ha defensat avui matí a Ciutadella la necessitat de tenir una veu pròpia a Madrid que reclami a l'Estat un nou sistema de finançament més just per als menorquins i la resta de Balears «per deixar d'estar a la cua de les inversions, ja que som els que més pagam i menys rebem».

Acompanyat dels components menorquins de la llista al Congrés, Iván Mir i Teresa Simonet, del candidat per Menorca al Senat, Joaquín Ferrer, i del president d'El Pi Balears, Jaume Font, Miralles ha recordat que tots els partits polítics defensen el Règim Especial de Balears (REIB) «però a la pràctica tenen les mans fermades perquè prioritzen els interessos de partit per damunt dels de país i s'ha de votar des de la consciència, no de l'obediència». Aquest nou REIB ha de permetre finançar el 100% dels costos del transport de mercaderies perquè les empreses d'aquí puguin competir en igualtat de condicions que les de la Península.

El Pi també proposa una tarifa plana per a les connexions aèries entre illes i entre les principals ciutats espanyoles i l'eliminació de l'impost de successions entre familiars i de l'impost de donacions entre pares i fills.

El menorquí Iván Mir, número 3 de la llista d'El Pi al Congrés, ha afirmat que «volem millorar la vida quotidiana dels balears amb propostes senzilles, com reclamar la titularitat del port de Maó per tal que sigui competència del Govern balear i que l'Ajuntament de Maó i el Consell Insular puguin participar en la seva gestió». També ha defensat la derogació de la Llei Montoro que «avui dia no permet als ajuntaments sanejats econòmicament que puguin invertir segons les seves necessitats».

Per la seva banda, Jaume Font ha destacat que només aconseguint aquestes propostes «la vida aquí ja seria molt diferent» i ha insistit que la gent «voti a consciència perquè podem tenir diputats balears al Congrés igual que els de Canàries, que defensin els nostres interessos i no el que els demanen els partits des de Madrid».

Després han presentat el passaport al Congrés i al Senat que inclou totes les propostes del programa electoral d'El Pi juntament amb els candidats al Consell de Menorca i al Parlament balear, Miquel Ponsetí i Marisa Paredes respectivament; el president d'El Pi Menorca, Pedro Massa; la número 2 al Parlament de les Illes Balears per Mallorca, Lina Pons, i el candidat d'El Pi a Ciutadella. En acabar, tot el grup ha anat a visitar el lloc de Son Caravinya, que elabora formatge amb Denominació d'Origen Maó-Menorca, i la platja de La Vall.

Tanca