EL PI RECLAMARÀ LA MODIFICACIÓ DE LA NORMATIVA EUROPEA PER INCREMENTAR LES AJUDES AL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL PI RECLAMARÀ LA MODIFICACIÓ DE LA NORMATIVA EUROPEA PER INCREMENTAR LES AJUDES AL TRANSPORT DE MERCADERIES

EL PI RECLAMARÀ LA MODIFICACIÓ DE LA NORMATIVA EUROPEA PER INCREMENTAR LES AJUDES AL TRANSPORT DE MERCADERIES

Font ha escenificat avui amb un "showcooking" l'encariment que provoca a les illes el transport dels productes que consumim o exportam

14 de maig de 2019

El candidat d'El Pi al Parlament, Jaume Font, ha reclamat avui la compensació dels costos afegits que suposa la insularitat. D'una banda, amb un REIB que compensi el 100% del transport de mercaderies amb origen i destí als ports de Balears, sense distinció per tipus de producte, amb les úniques excepcions imposades per la normativa europea. Segons Font, «una vegada més ens trobam un greuge comparatiu entre arxipèlags. Mentre que a Canàries tenen garantit el 100% de la subvenció, les Balears només poden aspirar al 65% com a màxim, fet que resta competitivitat a les nostres empreses». A més, actualment, el 90% dels productes no són subvencionables.

D'altra banda, El Pi reclama la modificació de la normativa europea de MINIMIS que estableix el límit d'ajudes que poden rebre les empreses per aquest concepte. Ara, la Unió Europea limita a un màxim de 200 mil euros en tres anys les ajudes acumulades que pot rebre una empresa de les Illes per compensar els costos afegits del transport per la insularitat.

El Pi, mitjançant la coalició CEUS (amb PNV i CC) per a les Eleccions Europees, «defensarà, amb els eurodiputats que surtin elegits el 26-M, la modificació del reglament de la UE relatiu a les ajudes de MINIMIS perquè s'augmenti aquest límit de 200 mil euros en tres anys que poden rebre les nostres empreses».

Jaume Font ha escenificat avui, a Inca, aquests sobrecostos amb un showcooking on ha explicat la diferència de preus dels mateixos productes entre les illes i la Península a causa de l'encariment que provoca el transport.

En aquest acte, en el qual també ha participat la número 2 de la llista al Parlament d'El Pi, Lina Pons, el candidat també ha exposat altres propostes econòmiques de la formació com són l'agilització dels tràmits per a la creació de noves empreses, l'activació d'un pla d'internacionalització de l'empresa balear per analitzar tendències a la resta del món, l'establiment de plans de reactivació econòmica per comarques i la posada en marxa de línies específiques de suport als autònoms.

Tanca