EL PI REGULARÀ PER AFAVORIR LA MODERNITZACIÓ DE LA PLANTA HOTELERA I L'INCREMENT DE CATEGORIA DELS ESTABLIMENTS

EL PI REGULARÀ PER AFAVORIR LA MODERNITZACIÓ DE LA PLANTA HOTELERA I L'INCREMENT DE CATEGORIA DELS ESTABLIMENTS

EL PI REGULARÀ PER AFAVORIR LA MODERNITZACIÓ DE LA PLANTA HOTELERA I L’INCREMENT DE CATEGORIA DELS ESTABLIMENTS

Font planteja redistribuir la destinació de la recaptació de l'Impost Turístic i millorar i facilitar formació específica als treballadors del sector

18 de maig de 2019

El Pi promourà una estratègia de qualitat turística global, que inclogui la modernització de la planta hotelera. El candidat al Parlament, Jaume Font, s'ha compromès a «canviar la normativa per fer obres, recuperant una regulació similar a la del 2010 i 2012, i apostant per l'augment de la categoria dels establiments turístics pel que fa als hotels cap a quatre i cinc estrelles».

Les propostes turístiques de la formació per al 26-M inclouen la reducció de l'Impost Turístic a les quanties inicials, garantir que «el 50% d'allò recaptat quedi al municipi on s'ha pagat l'impost i redefinir les finalitats a què van destinats els doblers recaptats perquè estiguin més vinculades al sector turístic».

El Pi promourà la cessió íntegra de l'IVA, que grava l'allotjament turístic, a les comunitats que el generen amb la finalitat de millorar les infraestructures turístiques i instarà a la baixada de l'IVA turístic perquè amb els guanys que s'obtinguin es produeixi una pujada salarial que repercuteixi en el benestar que genera el sector.

El candidat d'El Pi proposa millorar la professionalitat i qualitat de la formació dels treballadors en el sector turístic i apostar per la formació turística continuada durant els períodes de desocupació o de temporada baixa i per la introducció d'iniciatives d'R+D+I.

A més, insisteix en dues reivindicacions d'El Pi: la regulació del tot inclòs de baixa categoria i dels cotxes de lloguer. Segons Font, «dues de les grans assignatures que l'actual Govern ha deixat sense resoldre aquesta legislatura».

El candidat Jaume Font ha visitat avui el Mercat Medieval de Capdepera.

Tanca