EL PI S'ADHEREIX AL PLA PER A LA REACTIVACIÓ I EXIGEIX «VALENTIA DAVANT MADRID» PER ACONSEGUIR ELS RECURSOS NECESSARIS PER AL SEU DESENVOLUPAMENT

EL PI S'ADHEREIX AL PLA PER A LA REACTIVACIÓ I EXIGEIX «VALENTIA DAVANT MADRID» PER ACONSEGUIR ELS RECURSOS NECESSARIS PER AL SEU DESENVOLUPAMENT

EL PI S’ADHEREIX AL PLA PER A LA REACTIVACIÓ I EXIGEIX «VALENTIA DAVANT MADRID» PER ACONSEGUIR ELS RECURSOS NECESSARIS PER AL SEU DESENVOLUPAMENT

  • La formació ha aconseguit la incorporació al document de mesures com l'impuls de la formació dual ocupacional, la potenciació dels clústers o la millora de l'oferta turística

1 de juliol de 2020

El Pi - PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS s'adhereix al Pla per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Illes Balears, impulsat pel Govern de les Illes Balears, per responsabilitat davant la difícil situació socioeconòmica per la qual està travessant la comunitat autònoma. Segons el president d'El Pi, Antoni Amengual, «hem de saber diferenciar quan per damunt dels interessos partidistes hi ha l'interès general i fer el que la societat espera de nosaltres: treballar pel futur de Balears».

No obstant això, Amengual ha exigit «valentia davant Madrid» per aconseguir els recursos econòmics necessaris per desenvolupar aquest pla; ja que «requerirem uns doblers que no tenim», ha dit. «No podem consentir discriminacions- com està passant amb la regulació dels ERTO-, sinó que ha de prevaler el sentiment d'estimació per aquesta terra per sobre dels colors polítics», ha apuntat Amengual, qui ha allargat la mà a l'executiu autonòmic per assolir aquesta fita.

El president d'El Pi i la portaveu i el diputat d'El Pi al Parlament de les Illes Balears, Lina Pons i Josep Melià, han assistit avui matí a l'acte de presentació del Pla per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Illes Balears,que ha tingut lloc a Can Balaguer (Palma).

El Pi ha col·laborat activament en l'elaboració d'aquest document, tornant a demostrar la seva vocació de servei a la ciutadania balear i treballant, sempre des d'una voluntat de diàleg i consens, per posar damunt la taula tot un seguit de propostes realistes. Entre elles, el pla incorpora, entre d'altres:

  • Impuls de la formació dual ocupacional per garantir l'accés a l'ocupació i el reciclatge ocupacional de persones de totes les edats.
  • Promoció del producte local i suport a les cadenes curtes de comercialització.
  • Programa per potenciar els clústers a les Illes Balears.
  • Foment de la modernització del petit i mitjà comerç i ajudes al comerç detallista i emblemàtic.
  • Millora de la qualitat de l'oferta turística.
  • Potenciació de la connectivitat aèria i marítima de les Illes Balears.
  • Reconversió d'edificis obsolets en habitatges de protecció oficial i/o en equipaments sociosanitaris o de recerca i innovació.
  • Establiment de la declaració responsable com a element clau per agilitzar projectes i actuacions per part d'empreses i ciutadans.

El president d'El Pi i conseller electe de la formació al Consell de Mallorca, Antoni Amengual, ha reclamat «un gran pacte- que ha d'implicar a totes les estructures socials i econòmiques de Balears- a 15 anys vista» per fer front a la crisi del sistema productiu actual. «S'ha de fer una transició estructural gradual per aconseguir un nou model econòmic per a les Illes. Aquesta tasca va més enllà de partits polítics: necessitam solucions de futur, a llarg termini», ha asseverat Amengual.

Tanca