EL PI SANT LLORENÇ DENUNCIA L’ALARMANT MANCA DE POLICIA I ELS PROBLEMES INTERNS AMB EL GOVERN MUNICIPAL

EL PI SANT LLORENÇ DENUNCIA L’ALARMANT MANCA DE POLICIA I ELS PROBLEMES INTERNS AMB EL GOVERN MUNICIPAL

EL PI SANT LLORENÇ DENUNCIA L’ALARMANT MANCA DE POLICIA I ELS PROBLEMES INTERNS AMB EL GOVERN MUNICIPAL

El Pi considera que la seguretat de ciutadans i turistes no està garantida amb la manca de policies locals i la ineficient gestió política. Sant Llorenç des Cardassar té una població de 8.500 habitants i amb 25 mil places hoteleres i només compta amb una patrulla per torn.

9 de juliol de 2016

La manca d'efectius policials és un problema real i greu que es pateix en plena temporada turística a tots els nuclis poblacionals de Sant Llorenç des Cardassar. En una població de 8.500 habitants i 25.000 places hoteleres, només una patrulla per torn vetlla per la seguretat. Aquests efectius han d'atendre a tot el terme municipal i els problemes afegits de la zona costanera com la venda ambulant il·legal, l'ocupació irregular de via pública, l'abocament incontrolat de fems o la seguretat de les platges, entre altres. Per tot això, El Pi de Sant Llorenç des Cardassar denuncia la situació que pateix el cos de la Policia Local davant una manca constatable d'efectius, sobretot a la zona costanera.

Actualment, hi ha 40 policies en el cos policia municipal. L'Ajuntament va convocar un borsí d'interins per a cobrir 6 places inicialment, però de les 17 persones que complien els requisits, cap d'ells va voler ingressar en el cos policial de Sant Llorenç. El Consistori va instar llavors al Govern Balear a convocar els cursos de Policia Local amb l'objectiu d'incrementar la plantilla.

De moment és una realitat que amb la temporada turística iniciada, l'Ajuntament no és capaç de cobrir adequadament les places existents de Policia Local i que els responsables polítics llorencins s'excusen en la manca de cursos de formació per part del Govern Balear. El Pi però té constància del malestar existent entre els efectius policials, els quals no se senten ajudats pels seus superiors, a més dels problemes interns de coordinació i la gestió ineficaç dels responsables polítics.

El Pi-Proposta per les Illes de Sant Llorenç, que recorda que des del grup parlamentari ja ha presentat una iniciativa per instar al Govern a incrementar els cursos de formació policial, considera que la solució no s'acaba únicament apel·lant al Govern. Aquesta formació sempre ha defensat la implantació de la Policia de Barri, amb una atenció directa al ciutadà, a més de la creació d'un Consell Municipal de Seguretat per determinar les necessitats i problemes reals del municipi, integrat per efectius i ciutadans. El Pi considera fonamental la participació de la Policia Local en fòrums ciutadans i de convivència. La formació valora la important tasca que realitza la Policia Local, així com la prioritat que la seva efectivitat no sigui mai qüestionada, perquè en cas contracti, la seguretat dels ciutadans està en perill.

El Pi recorda que el mateix Consistori llorencí va reconèixer en un mitjà de comunicació que "aquesta situació insostenible posa en perill la seguretat ciutadana" sobretot durant els mesos d'estiu. La pressió cap al Govern s'ha de fer però allò que preocupa El Pi de Sant Llorenç és la inconsciència i la ineficàcia del batle i el regidor responsable, incapaços de resoldre els problemes de gestió dins el cos policial. Mentrestant, la realitat del terme municipal és que degut a la manca de presència policial als carrers, els ciutadans i turistes no tenen garantida la seva seguretat. Per aquest motiu, es denuncia l'alarmant situació i exigim al màxim responsable de l'equip de Govern una solució immediata.

Tanca