EL PI SELVA DEMANA AL GOVERN LA REINCORPORACIÓ DEL SERVEI D’UNA DE LES ATE’s DEL COL·LEGI ‘ES PUTXET’

EL PI SELVA DEMANA AL GOVERN LA REINCORPORACIÓ DEL SERVEI D’UNA DE LES ATE’s DEL COL·LEGI ‘ES PUTXET’

EL PI SELVA DEMANA AL GOVERN LA REINCORPORACIÓ DEL SERVEI D’UNA DE LES ATE’s DEL COL·LEGI ‘ES PUTXET’

La formació denuncia la “manca de suport per cobrir totes les necessitats educatives especials que hi ha actualment al col·legi” i critica que el Govern “no tan sols no mantén el servei, sinó que es retalla considerablement”. Paral·lelament, la diputada d’El Pi Maria Antònia Sureda, ha demanat  al Conseller d’Educació durant el Ple del Parlament si es farà res al respecte. Martí March ha parlat de complexitat per resoldre el problema. 

19 d’abril de 2016 

El Pi-Plataforma d’Independents de Selva insta al Govern municipal a demanar al Govern de les Illes Balears i a la Conselleria d’Educació la reincorporació del servei d’una de les Assistents Tècniques Educatives -ATE- que ha estat eliminada i que donava suport als alumnes amb necessitats educatives especials al col·legi públic ‘Es Putxet’ de Selva. A més, s’ha prescindit d’un fisioterapeuta tant al centre de Selva com al de Caimari.

La formació recalca que el present curs escolar 2015/2016 es va començar amb la tasca educativa amb “una manca molt important de suport per cobrir totes les necessitats educatives especials que hi ha actualment al col·legi”.

“Aquest nou Pacte de Govern ha estat pregonant per activa i per passiva que no retallarien res pel que fa a Serveis Socials, Sanitat i Educació. I ara no tan sols no mantenen el servei pels nostres infants amb necessitats especials, sinó que el retallen considerablement i això, no ho dubtin, serà molt negatiu pel seu futur”, destaca el portaveu d’El Pi a Selva, Joan Sastre.

Per la seva banda, la diputada d’El Pi Maria Antònia Sureda ha demanat avui al Conseller d’Educació Martí March si considera que amb el personal de suport que hi ha actualment al CEIP Es Putxet de Selva ja n’hi ha abastament per cobrir les necessitats dels alumnes. La Diputada ha recordat que al Putxet de Selva hi ha una nina de 6 anys que necessita algú les sis hores de classe al seu costat per ajudar-la a aprendre, a desenvolupar-se i a créixer com qualsevol altra nina. A més, hi ha un alumne més, amb necessitats especials, que l'any passat. “La manca de recursos humans afecta als nins que els necessiten, a l’aprenentatge de la resta d’alumnes, i a la mestra que imparteix la classe”, ha dit. “Han parlat orgullosos de les places de professorat que han augmentat i d’haver acabat amb les injustes retallades però sembla que hi ha escoles i famílies per a les quals aquests lemes sembla que no arriben a ser una realitat i són només això, paraules”.

El Conseller d’Educació, Martí March, reconeix que no està satisfet ni amb aquesta situació ni amb la resposta que dóna que és plantejar un grup de treball d’Educació juntament amb Hisenda i sindicats per anar més enllà d’aquests casos puntuals.

Tanca