EL PI SÓLLER DEMANA EL TANCAMENT CAUTELAR DEL CREMATORI FINS QUE SE’N SUBSANIN LES DEFICIÈNCIES

EL PI SÓLLER DEMANA EL TANCAMENT CAUTELAR DEL CREMATORI FINS QUE SE’N SUBSANIN LES DEFICIÈNCIES

EL PI SÓLLER DEMANA EL TANCAMENT CAUTELAR DEL CREMATORI FINS QUE SE’N SUBSANIN LES DEFICIÈNCIES

La formació critica que fa quatre mesos que es va sol·licitar la documentació que avala el Projecte de posada en marxa del Crematori de Sóller sense tenir resposta per part de l'Ajuntament. El regidor, Jaume Bestard, denuncia que falta l'informe mediambiental que ha de donar el vist-i-plau a un forn “considerat altament contaminant”. El Pi Sóller ha informat la Conselleria de Medi Ambient de la situació irregular.  

29 setembre 2016

Tot començà ara fa mesos quan “els veïnats de Sóller es queixaren de la possible contaminació en les emissions del crematori”, explica el regidor d’El Pi a Sóller, Jaume Bestard. “Per la nostra formació, la gent és el més important, els seus problemes són els nostres”, i així fou com demanaren els informes que ha d’adjuntar l'expedient per a la posada en marxa del crematori del cementiri.

“Des de llavors ens han donat llargues a diferents Plens fins que des del Consistori han arribat a reconèixer que no existeix un informe mediambiental. Diuen que no fa falta”, explica.

El regidor d’El Pi critica la manca de voluntat política i de transparència amb aquest expedient on s’han posat les continues traves informatives. “El primer projecte era fer una incineradora i el projecte final va quedar en un crematori, a l'informe que ha d’avalar tot aquest procés no hi ha cap documentació”, relata el regidor. “Potser pel Projecte inicial no, però al final han fet un forn crematori, considerat altament contaminant”, ha explicat Bestard.

Per aquest motiu, El Pi demana el tancament cautelar de la infraestructura fins que s'arreglin les deficiències per a la seguretat dels veïns. A més, la formació ha registrat un document a la Conselleria de Medi Ambient explicant els fets.

Tanca