EL PI SUSPÈN LA GESTIÓ DE TURISME I TRANSPARÈNCIA I RECLAMA MÉS ESTABILITAT POLÍTICA PER A 2018

EL PI SUSPÈN LA GESTIÓ DE TURISME I TRANSPARÈNCIA I RECLAMA MÉS ESTABILITAT POLÍTICA PER A 2018

EL PI SUSPÈN LA GESTIÓ DE TURISME I TRANSPARÈNCIA I RECLAMA MÉS ESTABILITAT POLÍTICA PER A 2018

  • Font ha fet balanç de la gestió del Govern el 2017 i critica la incapacitat de l'executiu de mantenir l'estabilitat 3 mesos seguits

18 de desembre de 2017

El portaveu del Grup Parlamentari d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Jaume Font, ha qualificat de molt deficient la gestió de les Conselleries de Turisme i Cultura (abans Transparència) el 2017, un any en el qual el Govern del Pacte no ha aconseguit tenir 3 mesos seguits d'estabilitat política.

Font ha fet avui balanç de les actuacions de l'executiu autonòmic durant l'any que és a punt d'acabar. En temes turístics, el Govern suspèn perquè "encara no ha resolt els grans problemes del lloguer turístic o la regulació dels cotxes de lloguer i el tot inclòs", ha dit. En Transparència, el fracàs és evident perquè, a conseqüència del cas Contractes, els socialistes van haver d'assumir aquestes competències que gestionava MÉS.

En el cas d'Agricultura i Transports, els consellers corresponents suspenen però, segons el portaveu del Grup Parlamentari El Pi, tenen possibilitat de recuperació malgrat hagin badat en temes com la lluita contra la Xylella, la neteja de torrents o el pagament de subvencions als pagesos, en el cas de Vicenç Vidal, o en la manca d'un veritable Pla de futur del transport ferroviari a les illes en el cas de Marc Pons.

Jaume Font ha avançat també que en el debat de Pressuposts s'aprovaran dues esmenes d'El Pi que suposaran la inversió de 950.000 € en un Pla de dinamització comercial per als centres urbans i de 600.000 € per al foment de la innovació al petit comerç. També s'aprovarà una altra esmena d'El Pi per incrementar el pressupost de l'IDISPA (Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears) en 450.000 €.

Sobre la nova consellera de Turisme, Font ha desitjat encerts a Bel Busquets i li ha demanat que posi solució als problemes pendents a Turisme. Però a la vegada ha afirmat que "el tancament de la crisi de Govern ha demostrat ser més un equilibri de cadires que un veritable acord pel canvi".

Tanca