EL PI VOL QUE S’INSTAL·LIN DESFIBRIL·LADORS ALS LLOCS D’ÚS PÚBLIC, NO SANITARIS, MÉS TRANSISTATS

EL PI VOL QUE S’INSTAL·LIN DESFIBRIL·LADORS ALS LLOCS D’ÚS PÚBLIC, NO SANITARIS, MÉS TRANSISTATS

EL PI VOL QUE S’INSTAL·LIN DESFIBRIL·LADORS ALS LLOCS D’ÚS PÚBLIC, NO SANITARIS, MÉS TRANSISTATS

El grup parlamentari ha registrat una iniciativa per debatre en Comissió de Salut on s'explica que, segons prestigioses comunitats científiques, la desfibril·lació és una resposta eficaç davant un esdeveniment vital que ho requereixi. A més, recorda que les Administracions públiques tenen la responsabilitat d'organitzar i tutelar mesures preventives en salut pública.

10 agost 2016

El Pi-Proposta per les Illes Balears vol regular la instal·lació i ús, fora de l'entorn sanitari, de desfibril·ladors externs automàtics i semiautomàtics a determinats espais d'ús públic com són els diferents edificis de les Administracions o grans establiments comercials que superin els 700 metres quadrats.

Per aquest motiu, el grup parlamentari ha registrat una Proposició No de Llei a debatre en la Comissió Parlamentària de Salut on a més es demana que es determinin quines han de ser les persones responsables, físiques o jurídiques, titulars dels espais on s'instal·lin els desfibril·ladors, que n'hauran de garantir la conservació i el manteniment. Per tal de completar la iniciativa, El Pi proposa també implantar un registre Balear de desfibril·ladors externs automàtics i semiautomàtics.

I és que, segons els experts, una resposta eficaç davant un esdeveniment vital que pugui requerir desfibril·lació passa per reduir el temps entre que es produeix el problema i l'arribada dels serveis sanitaris que es faran càrrec de la situació.

Segons les comunitats científiques, els desfibril·ladors automàtics o semiautomàtics són uns aparells que per les seves característiques i funcionament els fan idonis perquè els puguin utilitzar personal aliè a l'àmbit sanitari.

Tot i les recomanacions i l'existència del Decret 137/2008 de 12 de desembre que ho regula, el Govern Balear no ha instal·lat els aparells als llocs públics i/o privats més transitats, tal i com es recomana. El Pi recorda amb aquesta iniciativa que l'Administració pública té la responsabilitat d'organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives.

Tanca