EL PLE DEL CONSELL DE MALLORCA APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI CONTRA LA TURISMEFÒBIA

EL PLE DEL CONSELL DE MALLORCA APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI CONTRA LA TURISMEFÒBIA

EL PLE DEL CONSELL DE MALLORCA APROVA UNA MOCIÓ D’EL PI CONTRA LA TURISMEFÒBIA

  • El Ple també ha aprovat, a iniciativa d'El Pi, ampliar les ajudes per rehabilitació de molins a Campos, sa Pobla, Muro i ses Salines

14 de setembre de 2017

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui una moció de condemna presentada per El Pi contra els actes de turismefòbia que s'han produït a l'illa les darreres setmanes. La moció recull el compromís de la institució a favor del turisme, que és la principal font de generació de feina i benestar a les Illes Balears i "que volem sostenible, equilibrat, de qualitat i ordenat".

També es condemna la criminalització de l'activitat turística i la criminalització de la crítica o el rebuig als excessos del model turístic actual. La moció insta, a la vegada, al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca a avançar cap a un model econòmic diversificat i un model turístic sostenible en el temps. Al Govern espanyol l'insta a transferir a la Comunitat Autònoma la gestió i control dels ports i aeroports de les Illes.

Segons el conseller d'El Pi Antoni Pastor, "els missatges de les institucions envers el turisme han de ser responsables. Els fets que s'han viscut són totalment condemnables".

El Ple del Consell Insular de Mallorca també ha aprovat una altra moció d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que permetrà l'ampliació de les ajudes per a la rehabilitació dels molins de vent d'extracció d'aigua que beneficiï a tota l'illa de Mallorca i no només als que estan ubicats a Palma. D'aquesta manera, s'inclouran a les subvencions previstes (per a l'any 2018) per a la recuperació dels molins de Palma a altres municipis de Mallorca com Campos, sa Pobla, Muro i Ses Salines, municipis que aglutinen el 48% dels molins de vent de l'illa (Palma concentra el 44,5% i el 7,5% restant corresponen a la resta de municipis de Mallorca).

A més, s'ha acordat un pla d'actuació que, a part d'accelerar la finalització de les tasques de catalogació dels molins de vents, contempli la rehabilitació, manteniment, usos alternatius i possibles estratègies de captació de recursos, públics o privats, per a invertir en aquest important patrimoni agrícola, cultural i etnològic.

Tanca