EL PLE D'INCA APROVA UNA PROPOSTA D'EL PI PER INCENTIVAR LA INVERSIÓ TURÍSTICA AL MUNICIPI

EL PLE D'INCA APROVA UNA PROPOSTA D'EL PI PER INCENTIVAR LA INVERSIÓ TURÍSTICA AL MUNICIPI

EL PLE D’INCA APROVA UNA PROPOSTA D’EL PI PER INCENTIVAR LA INVERSIÓ TURÍSTICA AL MUNICIPI

La formació considera que l'actual sistema d'intercanvi de places perjudica la viabilitat de projectes turístics de municipis que no tenen desenvolupada aquesta activitat econòmica

27 d'abril de 2018

El Ple de l'Ajuntament d'Inca va aprovar ahir vespre una proposta del grup municipal d'El Pi per afavorir l'activitat turística als municipis que, com la capital del Raiguer, tenen escassa oferta d'aquesta activitat econòmica. En aquest sentit, la moció del grup d'El Pi instava al Parlament a la modificació de la Llei de Turisme de les Illes Balears.

L'objectiu d'aquesta moció és que els PIAT, els PTI o els plans generals urbanístics, sempre que comptin amb un informe favorable de la Conselleria de Turisme, puguin excloure de la necessitat d'intercanvi de places als establiments d'allotjament de turisme rural i de turisme d'interior en aquells municipis que, com Inca, no són nuclis turístics desenvolupats. La moció va tenir el suport de tots els grups del consistori excepte el de MÉS per Inca.

El Pi Inca denuncia que diverses iniciatives turístiques privades han topat amb l'articulat, d'acord amb la formació, desencertat de la Llei, la qual contempla un elevat cost de les places turístiques. El Pi Inca considera que aquest sobrecost desincentiva als inversors i, per tant, la viabilitat dels projectes perilla. El president d'El Pi a Inca, Pere Soler, afirma que "no es poden ignorar i deixar perdre els enormes beneficis que podrien suposar aquestes inversions per a la nostra ciutat".

El Pi Inca veu en la tramitació de la Proposició de Llei de modificació de la Llei 5/2015, de 23 de març, de racionalització i simplificació de l'ordenament legal i reglamentari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la denominada Llei escombra, una segona oportunitat per a l'aprovació d'aquesta excepcionalitat, ja que El Pi-Proposta per les Illes Balears ha presentat una esmena en aquest sentit.

Tanca