GOVERN, CONSELLS I AJUNTAMENTS ES COORDINARAN PER DINAMITZAR L’ARTESANIA BALEAR, A INSTÀNCIA D'EL PI

GOVERN, CONSELLS I AJUNTAMENTS ES COORDINARAN PER DINAMITZAR L’ARTESANIA BALEAR, A INSTÀNCIA D'EL PI

GOVERN, CONSELLS I AJUNTAMENTS ES COORDINARAN PER DINAMITZAR L’ARTESANIA BALEAR, A INSTÀNCIA D’EL PI

Amb la mateixa Proposició No de Llei, aprovada per unanimitat en comissió parlamentària d’Economia, s’insta a crear un gran edifici o espai públic a Palma per a l’exposició i venda permanent del producte artesanal fet i produït a Balears.

4 de febrer de 2016 

Situar els artesans en fires i mercats en una zona conjunta i singuralitzada que sigui degudament identificada amb la corresponent senyalització i informació; habilitar en un edifici o espai públic de Palma una gran zona per a l’exposició i venda permanent del producte artesanal fet i produït a les Illes i editar, per part de les administracions, distintius identificatius i facilitar-los als artesans perquè el client els pugui reconèixer amb facilitat. També s’hauria d’elaborar material explicatiu i divulgatiu de la nostra artesania.

Són els tres eixos bàsics de la Proposició No de Llei aprovada avui per unanimitat a la Comissió d’Economia del Parlament, que el passa mes de novembre també es va aprovar a instàncies d'El Pi en el ple del Consell de Mallorca i que també s’està presentant als ajuntaments on la formació hi té representació.

“Es tracta d’una primera passa per reactivar un tipus de negocis familiars, que passen de pares a fills, i que ajuden a mantenir vius els oficis tradicionals de les nostres Illes”, ha defensat el diputat Josep Melià qui ha remarcat que és el “deure de tots” protegir aquest patrimoni “posant i oferint als artesans les eines necessàries per ser capaços de tirar endavant i que tant residents com visitants els puguin conèixer”.

Tanca