“HEM APROVAT EL RETORN A LA LLEI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I REGULAREM EL LLOGUER TURÍSTIC”

“HEM APROVAT EL RETORN A LA LLEI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I REGULAREM EL LLOGUER TURÍSTIC”

“HEM APROVAT EL RETORN A LA LLEI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I REGULAREM EL LLOGUER TURÍSTIC”

El portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font, destaca el paper d'El Pi durant el primer any de legislatura; tendeix la mà en assumptes cabdals per a Balears com és la millora del finançament i critica la debilitat d'un Executiu sustentat en uns socis que no comparteixen posicionaments amb temes fonamentals com són l'Educació o la posada en marxa de la Facultat de Medicina. 

24 de maig de 2016

En les principals fites aconseguides per aquest Govern durant aquest primer any de legislatura, les quals han marcat distància de la legislatura anterior, El Pi destaca el seu paper fonamental. "Hem aprovat el retorn de la Llei de Normalització Lingüística, hem aconseguit retardar l'entrada en vigor de l'ecotaxa a l'1 de juliol; hem instat i pressionat al Govern per regular el lloguer turístic; parlarem de posar un sostre als vehicles de lloguer, tot prioritzant les que tenen seu a Balears; hem aconseguit una taula de coordinació en suport del petit i mitjà comerç, tal com va dir el Conseller de Treball i Comerç i reduir l'obertura de festius i diumenges...", ha recordat el Portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font.

El Pi destaca a més la importància de la moratòria a les grans superfícies que aquesta formació va prometre en campanya electoral i senyala que "seguirem lluitant, i ens hi trobaran" en temes tan cabdals per a l'Autonomia com és el nou Règim Especial, un canvi en el Sistema de Finançament, una tarifa plana en els vols interilles o l'impuls d'un nou model productiu per aquesta terra "del que tothom parla però no es recollia en els Pressuposts de 2016".

De fet, Jaume Font, destaca la importància de posar en marxa la Facultat de Medicina que no recollia la Llei de Pressuposts, "una llei que va aprovar un augment generalitzat del 20% de les tasses", ha afegit.

La debilitat d'aquest Govern és que se sustenta en uns socis que no comparteixin el mateix posicionament en alguns temes fonamentals, "no només la Facultat, tampoc en Educació i el Pacte per les Illes", recorda Jaume Font. "Podemos venia a canviar les coses i al final, el que fa, és impedir-les o posar traves".

Tanca