“HEM EXIGIT QUE L’ECOTAXA ES CONSENSUI EL MÀXIM POSSIBLE AMB EL SECTOR, AQUESTA ÉS LA FORMA DE NO FER UN TIL”

“HEM EXIGIT QUE L’ECOTAXA ES CONSENSUI EL MÀXIM POSSIBLE AMB EL SECTOR, AQUESTA ÉS LA FORMA DE NO FER UN TIL”

“HEM EXIGIT QUE L’ECOTAXA ES CONSENSUI EL MÀXIM POSSIBLE AMB EL SECTOR, AQUESTA ÉS LA FORMA DE NO FER UN TIL”

El Portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font, explica que El Pi no presentà cap esmena a la totalitat a la Llei i recorda les paraules publicades a un diari “la decisión de Podemos de abstenerse (…) se adoptó con la seguridad de que El Pi actuaría como lo hizo”. La formació actua amb responsabilitat davant el sector i la ciutadania, “una responsabilitat que molts obliden mentre juguen a fer política”.

22 de febrer 2016

“El PP de Manacor presenta una moció perquè part de l’ecotaxa s’inverteixi en el municipi."

"L’Ajuntament de Campos, amb el batle del PP Guillem Sagrera al capdavant, reclama al Govern la compra del pàrking de Ses Covetes amb els doblers de l’Ecotaxa."

"El regidor del PP a l’Ajuntament de Palma i també diputat al Parlament, Álvaro Gijón, anuncia que el seu partit exigirà que al manco un 10% de l’Ecotaxa es destini a Palma."

"El grup municipal del PP a Calvià lamenta que el municipi no sigui una prioritat pel Govern a l’hora de revertir l’Ecotaxa."

"Ciudadanos (al Consell de Mallorca) demana que el 25 per cent de la recaptació de l’Ecotaxa es destini a la Serra de Tramuntana.”

El Pi-Proposta per les Illes recorda els titulars que diàriament s’han vist en els mitjans de comunicació respecte a la postura del Partit Popular i Ciutadans davant la Llei de l’Impost Turístic. La formació explica que el que es votava la setmana passada en el Ple del Parlament eren les esmenes a la totalitat en contra del Projecte presentades per aquests grups que, d’altra banda, lluny de posicionar-se contra l’Impost, exigeixien que els beneficis de l’Ecotaxa repercuteixin en els seus municipis. Un d’ells, el del diputat Álvaro Gijón, regidor a Palma.

El Pi sempre ha manifestat que considerava que l'Impost Turístic podia ser un bon instrument per finançar o per combatre els efectes negatius del turisme i per guanyar competitivitat turística. “Mai ens hem oposat frontalment a l’Impost, ara bé, hem demanat que es consensui, que sigui transitori i sobretot finalista”, explica Jaume Font. “Hem demanat que no es faci un TIL al turisme, i aquesta és una de les exigències que sempre li hem fet al Govern”, afegeix. “Un TIL és el que feia José Ramón Bauzá amb Educació, fer-se seves les lleis sense tenir en compte el sector, per això nosaltres ens hem reunit amb bona part dels afectats i hem fet esmenes per millorar el Projecte de Llei”.

El Pi no va presentar esmena a la totalitat, “seria il·lògic votar la d'altres partits”. D’altra banda, sí s’han presentat 21 esmenes parcials dirigides a que hi hagi més consens. “Demanam per exemple que la Comissió que decideix les inversions que es faran gràcies als ingressos de l'Impost requereixi una majoria qualificada, per tant, que el Govern no pugui decidir unilateralment que es fa amb aquests doblers”, explica Font.  També es demana que sigui un impost realment finalista. “Per això, hem presentat una esmena on es fixa que el 50% dels doblers recaptats s'inverteixin a la zona turística que els ha generat”. Es cercarà que sigui un impost just “i el paguin també els lloguers turístics postura que reforçam amb una moció que es debat en el Ple de demà, perquè es reguli en un termini màxim de tres mesos”.

I finalment demanam que sigui un impost transitori, “en funció de si aconseguim una millora del sistema de finançament que tracti amb justícia les Balears”.

El Portaveu del Grup Parlamentari aclareix que es tracta de “responsabilitat política”. I recorda les paraules de la Portaveu de Podemos, Laura Camargo, que reflectiren els mitjans de comunicació, on es reconeixia que en el Ple contava que hi fossin tots els diputats del seu grup necessaris perquè no s’aprovassin les iniciatives de PP i Ciudadanos, en cas que El Pi hi votàs a favor. Amb tot, “El Pi farà el seu camí, no entrarà en el joc dels altres”, ha reconegut Jaume Font.

Tanca