JAUME FONT: “BALEARS HA DE DEIXAR DE SER EL DARRER MOT DEL CREDO EN FINANÇAMENT”

JAUME FONT: “BALEARS HA DE DEIXAR DE SER EL DARRER MOT DEL CREDO EN FINANÇAMENT”

JAUME FONT: “BALEARS HA DE DEIXAR DE SER EL DARRER MOT DEL CREDO EN FINANÇAMENT”

Després de la reunió mantinguda en el Consolat entre el Govern i els Portaveus dels diferents Grups Parlamentaris per preparar la Conferència de Presidents prevista pel proper dimarts, Jaume Font ha destacat la importància de tenir una sola veu a Madrid pel que fa als dos projectes essencials a curt i mig termini com són les inversions de l'Estat pel 2017 a Balears i la reforma de l’actual sistema de finançament.

13 de gener de 2017

Balears és a la coa en inversions estatals i en balança fiscal. Una de les Comunitats que més ingressos genera i on menys es repercuteix a l'hora de fer inversions. Per aquest motiu, El Pi considera la Conferència de Presidents del proper dimarts el moment idoni per fer sentir la veu de Balears a Madrid. I, per això, també “és necessària la implicació dels vuit diputats electes en el Congrés dels Diputats, siguin del color polític que siguin”, ha dit el Portaveu d’El Pi, Jaume Font, després de la reunió que aquest matí s’ha celebrat entre Govern i Grups Parlamentaris.

Si l'estratègia ha de ser Balears, El Pi considera que té un especial relleu la influència de PP, PSOE, Ciudadanos y Podemos Balears a Madrid. Jaume Font ha recordat una glosa de Maria del Mar Bonet:

Si tu sones i jo cant,

vol dir que ens entenem,

i tot el camí que feim

serà per tirar endavant.

“Per tirar endavant què? Deixar de ser el darrer mot del credo en finançament a l'Estat”, ha dit Font qui ha recordat que l'estratègia passa, a curt termini, pels Pressuposts del 2017 “on es veurà la capacitat d'influència que tenen els partits estatals amb sucursal a Balears”, i a mig termini, per treballar en nou sistema de finançament.

Sobre la taula, durant la reunió d'avui, El Pi també ha exposat la necessitat de negociar un nou REB, que es faci efectiu el conveni de carreteres o que es fomenti el transport marítim, entre d'altres.

El Portaveu d’El Pi ha posat en valor que, en aquesta ocasió, el Govern Balear anirà a la Conferència de Presidents amb el suport de “70 entitats socials que han dit prou i fan costat a l’Executiu”.

Tanca