JAUME FONT: “HI HA GENT QUE NO DORM PERQUÈ TÉ UN SOMNI PERÒ N’HI HA QUE NO DORM PERQUÈ NO SAP COM MANTENDRÀ OBERT EL SEU NEGOCI”

JAUME FONT: “HI HA GENT QUE NO DORM PERQUÈ TÉ UN SOMNI PERÒ N’HI HA QUE NO DORM PERQUÈ NO SAP COM MANTENDRÀ OBERT EL SEU NEGOCI”

JAUME FONT: “HI HA GENT QUE NO DORM PERQUÈ TÉ UN SOMNI PERÒ N’HI HA QUE NO DORM PERQUÈ NO SAP COM MANTENDRÀ OBERT EL SEU NEGOCI”

El Pi aprova una moció en la defensa del petit comerç en front a la competència deslleial que suposa la venda ambulant il·legal. A la iniciativa s’insta a les diverses Administracions a actuar de forma coordinada i a realizar campanyes de sensibilització, punts que han rebut el suport de tots els grups parlamentaris excepte el de Podemos.

10 de maig de 2016 

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha aprovat avui en el Ple del Parlament una moció per una lluita eficaç contra la venda ambulat il·legal que impliqui les diferents Administracions com són el Govern Balear, els Consells Insulars, els Ajuntaments i la Delegació de Govern per vetllar pel compliment de la normativa vigent i a acordar els canvis normatius i de protocol que siguin necessaris. A més, s’hauran de coordinar les diferents forces de seguretat per aturar l’entrada de producte il·legal i en la lluita contra la falsificació de productes.

“Amb la venda il·legal hi perdem tots: el comerciant que sí ho té tot en regla; el que ven, víctima de les màfies que hi ha al darrera; i el consumidor, que no té ni garantia ni on acudir per reclamar”, ha explicat el portaveu d'El Pi, Jaume Font. “No és només un problema econòmic i de competència deslleial, és també un greu problema social. La dignitat de les persones passa per tenir feina, per tenir papers, per la seva regulació, no per tenir una targeta sanitària, perquè ningú ha quedat desatès per un metge aquí”, ha afegit.

El Pi ha acceptat les esmenes de tots els grups enfocades a una major prevenció i coordinació i ha renunciat a les sancions als consumidors. “Anem a fer accions socials, Ada Colau ho fa a Barcelona, la mateixa que també multa al comprador amb 50 euros”, ha recordat. “Amb aquesta moció volem fer una passa més en vistes a trobar una solució: posam les bases del que haurien de ser mesures més efectives i contundents contra un mercat il·legal, però no perseguit”.

En aquest sentit, El Pi destaca l’única votació en contra de Podemos a 3 dels sis punts de la iniciativa per considerar que amb més forces de seguretat no es lluita “contra la pobresa i la marginació”, segons han dit. El Portaveu d'El Pi els recorda que, tot i que “no els agrada l’enfocament, aquesta és la realitat. "De la mateixa manera que hi ha gent que no dorm perquè té un somni, n’hi ha que no dorm perquè no sap com mantenidrà el seu negoci”, ha contestat el Portaveu d'El Pi.

Tanca