JAUME FONT: “NO DEIXIN PERDRE LA FACULTAT DE MEDICINA, DEIXIN DE FER POLÍTICA I PENSIN EN EL FUTUR DE LA NOSTRA TERRA”

JAUME FONT: “NO DEIXIN PERDRE LA FACULTAT DE MEDICINA, DEIXIN DE FER POLÍTICA I PENSIN EN EL FUTUR DE LA NOSTRA TERRA”

JAUME FONT: “NO DEIXIN PERDRE LA FACULTAT DE MEDICINA, DEIXIN DE FER POLÍTICA I PENSIN EN EL FUTUR DE LA NOSTRA TERRA”

El portaveu del grup parlamentari El Pi ha demanat a la Presidenta del Govern en quin punt es troba la Facultat de Medicina. Armengol ha confirmat que certament “és urgent” i ha fet referència a la moratòria a nivell estatal i un projecte d’estudis privats que farien inviable una facultat pública.

16 febrer 2016

“Pel Govern, no quedarà”, ha aclarit la Presidenta del Govern contestant a la pregunta de Jaume Font sobre la viabilitat de fer una Facultat de Medicina pública.

El portaveu d’El Pi ha recordat que “no fa tant de temps” només aquelles famílies que feien grans esforços econòmics podien, a través d’una beca, estudiar fora de Mallorca. “És lògic que els que no vivien aquí no sàpiguen com funcionava això”. Jaume Font, en desacord amb l’alternativa dels socis del Pacte, que proposa becar als estudiants, ha demanat una aposta seriosa i a temps pels estudis de medicina. “Va en la línia del canvi de model productiu que necessitam”, ha afegit. “Com el farem, sinó? Com el manà de Moises, esperant que caigui tot sol?”.

Jaume Font ha recordat a més que a Balears “invertim un 0,3 per cent en investigació, menys que Uganda i Bostwana i després ens queixam de tenir un problema de fracàs escolar”.

La Presidenta del Govern, per la seva banda, ha confirmat que el temps és important perquè certament hi ha una moratòria prevista a nivell estatal i perquè també “hi ha una proposta d’universitat privada que farien inviable una facultat pública”.

El Pi recorda a més que els hospitals docents presenten millors resultats de qualitat assistencial a múltiples nivells. Més qualitat assistencial és una millora per la salut de la població i suposa estalvis en despesa sanitària. En aquest sentit, hi ha estudis que demostren que la investigació en salut és la que més recursos econòmics aporta -s’ha demostrat que de cada euro invertit, hi ha un retorn de tres euros-. En aquest sentit, alerta que el temps s’esgota i no aprofitar aquesta oportunitat seria una irresponsabilitat de la que s’hauria de donar compte a les properes generacions.

Tanca