JAUME FONT: “NO EXISTEIX CAP INFORME AMBIENTAL QUE JUSTIFICÀS LA MODIFICACIÓ DE LA LECO"

JAUME FONT: “NO EXISTEIX CAP INFORME AMBIENTAL QUE JUSTIFICÀS LA MODIFICACIÓ DE LA LECO"

JAUME FONT: “NO EXISTEIX CAP INFORME AMBIENTAL QUE JUSTIFICÀS LA MODIFICACIÓ DE LA LECO”

El Portaveu del Grup Parlamentari ha llegit a la Presidenta Armengol un informe de la Conselleria de Medi Ambient signat per la responsable del Departament de Medi Natural on es reconeix explícitament que no hi ha cap informe tècnic que justifiqui la necessitat de modificar la Llei d’Impacte Ambiental del passat mes de juliol que ara el Ministeri del ram adverteix que pot ser inconstitucional.

13 de desembre de 2016

El Portaveu d’El Pi, Jaume Font, ha mostrat un document de la Conselleria de Medi Ambient, signat per la cap de Departament de Medi Natural on es reconeix explícitament que no hi ha cap informe tècnic que justifiqui la modificació de la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), la coneguda com a Llei d’Impacte Ambiental aprovada el passat estiu.

Ho ha fet mentre sol·licitava a la Presidenta Armengol què pensa fer el Govern davant l'advertència del Ministeri de Medi Ambient que la Llei pot ser inconstitucional. “L'adverteixen que hi ha una rebaixa de la protecció ambiental a les zones d'exclusió, com ja va fer El Pi en el seu moment, el GOB i, fins i tot, el Defensor del Poble”, ha recordat Jaume Font. “La Llei del 2005 es va aconseguir amb un consens molt ampli, fins i tot el del PSIB i PSM”, ha recordat.

Gràcies a les zones d'exclusió, i després del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de 2008, la nidificació del Voltor Negre ha passat de 15 a 37. “Aquella Llei li va servir perquè vostè impulsàs el Patrimoni Humanitat per a la Serra de Tramuntana”, li ha recordat; “i ara ho modifiquen sense cap informe que ho avali”, ha dit. “Reconegui que el tema és Ternelles; quan topam amb la propietat privada ens oblidam de la protecció. No juguem amb la protecció perquè quatre persones vulguin passar per allà”.

El Pi insta al Govern a modificar el PORN i fer les coses bé, un camí massa llarg per la una política de titular ràpid.

Tanca