JAUME FONT: "PALMA SEMPRE SERÀ PALMA, COM MAÓ SEMPRE SERÀ MAÓ, PER MOLT QUE DICTIN LLEIS I ENS DIGUIN EL CONTRARI"

JAUME FONT: "PALMA SEMPRE SERÀ PALMA, COM MAÓ SEMPRE SERÀ MAÓ, PER MOLT QUE DICTIN LLEIS I ENS DIGUIN EL CONTRARI"

JAUME FONT: “PALMA SEMPRE SERÀ PALMA, COM MAÓ SEMPRE SERÀ MAÓ, PER MOLT QUE DICTIN LLEIS I ENS DIGUIN EL CONTRARI”

Intervenció de Jaume Font al debat de presa en consideració de la Proposició de Llei RGE núm. 2009/16, presentada per l'Ajuntament de Palma, de derogació de l'article 1 de la Llei 6/2012, de 6 de juny, de modificació de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma de Mallorca, en el sentit de substituir al títol i a tot el text de la Llei la denominació de Palma de Mallorca per Palma.

17 de maig de 2016

Palma sempre serà Palma, com ja hem vist que Maó sempre serà Maó, per molt que dictin lleis i ens diguin el contrari.

Perquè Palma de Mallorca és un nom recent, foraster, que volia diferenciar la nostra Palma de Les Palmes o La Palma de Canàries. Amb un resultat que, en cap cas, ni ha arrelat ni ha agradat als illencs.

Perquè l’Estatut d’Autonomia de l'any 1983 ja parlava de 'Palma' com a la capital de les Illes Balears i aquest nom fou reafirmat a l’Estatut de 2007. És el nom que la gent, els historiadors i els lingüistes fan servir de manera aclaparadora.

Ara bé, el terme 'Palma de Mallorca' per la seva significació comercial és un valor que s’ha de poder fer servir i que també hem de poder potenciar.

Amb tot, tramitam aquesta Llei quan allò urgent per a Palma és: la neteja de la ciutat; un millor sistema de recollida de trastos; un catàleg d’establiments emblemàtics per protegir, perquè, així, deixin de tancar les botigues de tota la vida; entre d'altres. Els ciutadans de Palma volen una nova ordenança, un pla d’usos i serveis a Blanquerna, ordre a la Platja de Palma on dissabte hi tornava a haver batalles campals entre turistes i comerciants ambulants il·legals que, per cert, tampoc han regulat i proliferen arreu dels punts més calents de la ciutat sense pagar ni un sol impost. Als ciutadans de Palma, el que els preocupa, és que el passat 14 de maig el regidor d’Hisenda, Adrià García, no descartàs una nova pujada d’imposts perquè durant l’any 2015 es varen gastar 45 milions més d’euros dels que Montoro els permet.

I és allò que preocupa als ciutadans el que ha d’ocupar a l’Ajuntament de Palma.

Tanca