JAUME FONT: “TENIR AIGUA POTABLE EN EL SEGLE XXI ÉS TAN IMPORTANT COM LA SANITAT I L'EDUCACIÓ"

JAUME FONT: “TENIR AIGUA POTABLE EN EL SEGLE XXI ÉS TAN IMPORTANT COM LA SANITAT I L'EDUCACIÓ"

JAUME FONT: “TENIR AIGUA POTABLE EN EL SEGLE XXI ÉS TAN IMPORTANT COM LA SANITAT I L’EDUCACIÓ”

El Pi ha registrat una Proposició No de Llei a debatre a la Comissió de Medi Ambient perquè una de les principals inversions que es pagui amb l'ecotaxa sigui acostar l’aigua potable als municipis que més ho requereixen de la Serra de Tramuntana. El batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, qui ha acompanyat el Portaveu parlamentari, ha explicat que el seu municipi ha consumit gairebé el 10% del pressupost d'enguany en la compra i transport d'aigua potable amb camions cuba.

18 de juliol de 2016

“Aquest no és un problema d’El Pi, ni un problema d’un municipi d’El Pi. Aquest és un problema de la Serra de Tramuntana”, ha dit Jaume Font durant la presentació d’una Proposició No de Llei que el grup parlamentari ha registrat per debatre a la Comissió de Medi Ambient.

El Portaveu del grup, acompanyat pel batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, ha recordat que fa 5 anys que la UNESCO va declarar la Serra de Tramuntana  Patrimoni de la Humanitat. “Un títol es guanya i es manté, el que no pot ser és que alguns municipis no tenguin aigua potable”. Per aquest motiu, El Pi proposa que la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, encarregada d’elaborar un Pla anual del turisme amb els doblers que es recaptin a través de l'ecotaxa, tengui entre els seus objectius prioritaris “acostar aigua potable als municipis de la Serra”. Segons Jaume Font, “si s’ha fet un Decret de Sequera, se’n pot fer un altra d'abastiment d'aigües”.

Per la seva banda el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, ha explicat que “a data d'avui ens hem gastat gairebé el 10% del pressupost anual en dur camions amb aigua, és insostenible, el Govern s’ha de sensibilitzar”. Ferrà ha criticat l'acte de commemoració del cinquè aniversari de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat perquè no es va parlar de la manca d'aigua. “És una molt mala imatge, sobretot si és mira a un altre costat. A dia d'avui no tenim cap resposta des de les Administracions que ens doni tranquil·litat”, ha afegit.

Jaume Font ha recordat que el preu mitjà per metre cúbic de l’aigua oscil·la entre el 0,60-1 euro, mentre que municipis com Banyalbufar l'estan pagant entre 4 i 6 euros. “Tenir aigua potable en ple segle XXI és tan important com la Sanitat o l’Educació”, ha criticat Font. “Si s’han dut canonades de l'Estremera a Marratxí i es vol dur de Maria de la Salut a Manacor, s’ha de trobar una solució per la Serra”.

Amb tot, el batle de Banyalbufar ha recordat que hi ha hagut un oferiment per part de la Conselleria de Medi Ambient de vendre aigua a 0,90 euros el metre cúbic “però ens fan pagar els camions i no ens surt a compte”.

Tanca