JOAN SASTRE (EL PI SELVA): “EL CAS DE L’ESCOLA DE CAIMARI ÉS UN NOU EXEMPLE DEL DESGAVELL PROVOCAT PER LA INCOMPETÈNCIA DEL BATLE”

JOAN SASTRE (EL PI SELVA): “EL CAS DE L’ESCOLA DE CAIMARI ÉS UN NOU EXEMPLE DEL DESGAVELL PROVOCAT PER LA INCOMPETÈNCIA DEL BATLE”

JOAN SASTRE (EL PI SELVA): “EL CAS DE L’ESCOLA DE CAIMARI ÉS UN NOU EXEMPLE DEL DESGAVELL PROVOCAT PER LA INCOMPETÈNCIA DEL BATLE”

El regidor d’El Pi a l’Ajuntament de Selva, Joan Sastre, s’ha mostrat molt crític amb la gestió del govern local: “Descobrir que el solar que s’havia comprat per construir-hi l’escola no és apte per aquest ús ha fet vessar el tassó. Tampoc tenim pressuposts aprovats ni normes subsidiàries. El batle no s’ocupa del seu municipi”.

22 de febrer de 2016 

“Fa mesos que l’ajuntament està paralizat però els darrers esdeveniments han fet vessar el tassó”. D’aquesta manera s’ha referit Joan Sastre a les informacions sobre la impossibilitat de construïr la nova escola en els terrenys prevists. “Fa 6 anys es varen comprar uns solars i ara descobrim que són rústics sense requalificació, no estan qualificats com a zona AT i es troben a més de cent metres del casc urbà. En definitiva, no compleixen la normativa i tot plegat és un nou exemple del desgavell que es viu a l’ajuntament a causa de la incompetència del batle. No s’ocupa del seu municipi”.

El regidor d’El Pi-Proposta per les Illes al consistori de Selva ha recordat que al ple del mes de gener es va confirmar que les gestions que segons el batle s’havien fet durant les darreres dues legislatures, en realitat, no es dugueren a terme: “En una reunió amb l’IBISEC sobre el nou centre escolar el senyor Rotger no va poder demostrar que existís un expedient obert relatiu a aquesta qüestió. I nosaltres ens demanam: Ens ha enganyat? Ha mentit al poble durant tot aquest temps? Això vol dir que s’han de començar les gestions des de zero?

Tanmateix, segons Sastre, els darrers esdeveniments són només una mostra més del que es viu a l’Ajuntament selvatgí. En aquest sentit, ha enumerat un seguit de situacions que exemplifiquen la manera de fer feina del batle: “Ens hem assabentat per la premsa que el nostre és el municipi de la Mancomunitat del Raiguer que menys recicla, quan som els que més pagam en taxes per recollida i incineració. També som el  poble que més aigua potable perd per les mancances en la xarxa de distribució. Un 62,4%. És una xifra innacceptable, tant mediambientalment com econòmicament, ja que repercuteix negativament en el rebut d’aigua dels veïnats”.

Quant a les normes subsidiàries, Sastre alerta que només hi ha tres municipis que no les tenen aprovades, “un d’ells és Selva. I ens en vàrem temer gràcies a una reunió amb la consellera insular de Territori, que ens informà que aquestes normes estaven sense efecte ja que en les darreres legislatures no s’havia fet feina per actualitzar-les”.

A tot plegat cal afegir la impossibilitat de l’equip de govern d’aprovar els pressuposts: “Des del passat mes de desembre s’han convocat cinc reunions de feina amb els diferents grups polítics i a dia d’avui, Selva no té els comptes de 2016 aprovats. El batle està en minoria i en vista dels darrers esdeveniments tendrà difícil trobar suports si no assoleix un consens amb l’oposició”.

 

Fotografia: diari Ultima Hora

Tanca