JOSEP MELIÀ: "AMB AQUESTA LLEI TORNAM LA DIGNITAT, LA IDENTITAT I EL RESPECTE A LA NOSTRA LLENGUA"

JOSEP MELIÀ: "AMB AQUESTA LLEI TORNAM LA DIGNITAT, LA IDENTITAT I EL RESPECTE A LA NOSTRA LLENGUA"

JOSEP MELIÀ: “AMB AQUESTA LLEI TORNAM LA DIGNITAT, LA IDENTITAT I EL RESPECTE A LA NOSTRA LLENGUA”

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui el Projecte de Llei de Normalització Lingüística presentada per El Pi amb 36 vots a favor i 22 abstencions.  

26 de gener de 2016

La Llei de Normalització Lingüística torna a ser gairebé igual a la de l’any 1986 que es va aprovar amb el consens de totes les forces polítiques. En aquesta ocasió, ha prosperat amb els vots a favor d'El Pi, PSIB, MÉS, MÉS per Menorca i Podemos i les abstencions de PP i Ciutadans.

La modificació de la Llei de Normalització Lingüística és una Proposició de Llei que El Pi va registrar amb la finalitat de tornar a potenciar la llengua pròpia de les Illes Balears. “Durant 4 anys, els agradi o no al PP, hi va haver un president que no va defensar la llengua pròpia”, ha recordat el diputat Josep Melià.

Amb l’aprovació d’aquesta Llei “equilibrem un situació desequilibrada”, ha afegit Melià tot recordant que el català es troba en desigualtat amb el castellà. “Igualtat és que les dues llengües oficials siguin un requisit, i no un mèrit, per fer feina a la funció pública”.

En el debat posterior del Ple del Parlament, a la presa en consideració de la Llei de Funció Pública, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha recordat que durant la passada legislatura “es va fer probablement l’agressió més gran contra el llengua catalana després del franquisme”. Font ha defensat que una llengua “és riquesa i és identitat” i que “mai ha d’enfrontar les persones”.

El vicepresident d'El Pi, Antoni Pastor, també ha estat present al debat d’avui. “Qui ha estat a un ajuntament no entén que els seus funcionaris no coneguin la seva llengua”, ha dit.

Tanca