LA NOSTRA FORÇA SERÀ L'ESLÒGAN D'EL PI PER AL 28-A

LA NOSTRA FORÇA SERÀ L'ESLÒGAN D'EL PI PER AL 28-A

LA NOSTRA FORÇA SERÀ L’ESLÒGAN D’EL PI PER AL 28-A

El programa electoral inclou el concert econòmic amb l'Estat, l'eliminació de l'impost de successions entre familiars, una tarifa plana aèria o l'increment del complement salarial per residència per als treballadors públics

9 d'abril de 2019

LA NOSTRA FORÇA serà l'eslògan d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS per a la campanya de les eleccions generals del 28-A. El president d'El Pi, Jaume Font, ha presentat avui el lema que acompanyarà els cartells i actes electorals dels candidats de la formació al Congrés dels Diputats i al Senat.

Segons Font, amb aquest eslògan es vol transmetre el paper que han de jugar els ciutadans de les illes perquè amb la seva força «situïn al Congrés i al Senat representants com els candidats d'El Pi, que defensaran solucions per als problemes que pateix la nostra Comunitat i que mai han estat atesos pels diputats i senadors balears dels grans partits d'àmbit estatal».

El Pi també ha presentat el programa electoral amb el qual concorrerà a les eleccions generals. Entre les propostes i línies mestres del programa s'inclouen qüestions que, segons el candidat d'El Pi al Congrés, Joan Miralles, fan necessària «la presència de diputats o senadors que no estiguin a les ordres de partits d'àmbit estatal, com ha passat fins ara».

El Pi planteja al seu programa un nou sistema de finançament que ens situï, com a mínim, a la mitjana espanyola mentre es treballa en un concert econòmic amb l'Estat que ens permeti gaudir de majors quotes d'inversió i despesa i poder flexibilitzar la fiscalitat.

També es proposa una tarifa plana per a les connexions aèries entre illes i les principals ciutats de la Península, un REIB de veres, que inclogui un transport de mercaderies 100% bonificat, així com la compensació del complement salarial de residència en igualtat de condicions per pal·liar la manca de professionals qualificats a l'administració de l'Estat a les illes. En aquest àmbit, es proposa una major dotació d'efectius i mitjans dels cossos de seguretat de l'Estat.

Pel que fa a qüestions fiscals, El Pi propugna l'eliminació de l'impost de successions entre familiars i de l'impost de donacions entre pares i fills.

Altres propostes incloses al programa electoral són la reserva explícita de contractació pública per a PIMES i autònoms, més inversió en atenció a la dependència o que els presidents de les comunitats autònomes siguin membres del Senat, amb capacitat d'intervenir, fent del Senat l'autèntica cambra de representació autonòmica.

Tanca