L'AJUNTAMENT D'ARTÀ DEMANA CIVISME I COL·LABORACIÓ CIUTADANA PER PREVENIR INCENDIS

L'AJUNTAMENT D'ARTÀ DEMANA CIVISME I COL·LABORACIÓ CIUTADANA PER PREVENIR INCENDIS

L’AJUNTAMENT D’ARTÀ DEMANA CIVISME I COL·LABORACIÓ CIUTADANA PER PREVENIR INCENDIS

Aquest estiu s'han rebut diversos avisos de focs il·legals a les platges naturals del municipi.
Després de l'incendi que la matinada de dilluns va afectar quasi dues hectàrees de pinar a la zona protegida de Sa Canova, l'Ajuntament d'Artà fa una crida al civisme i a la col·laboració ciutadana per prevenir les flames al bosc. Recordam que per denunciar un foc s'ha de telefonar al Servei d'Emergències 112, que activarà el protocol per actuar.
La massificació turística implica, evidentment, un major risc. Aquest estiu s'han rebut diversos avisos de focs il·legals en platges naturals del municipi. Ahir mateix, la Policia Local va actuar a Cala Torta, on uns campistes havien encès un foc. La setmana passada, es va actuar a Es Caló, on també s'havia preparat un foc. En general, es tracta de fogueronets petits fets per gent que queda a dormir damunt l'arena, segons ha informat la Policia Local.
Conscienciació
L'Ajuntament du a terme una tasca de conscienciació contra els incendis forestals a través de diferents accions. Una d'elles, és la col·laboració en la campanya anual Ni un foc al bosc i les activitats complementàries amb alumnes que això comporta. Per altra banda, actua amb rapidesa quan rep l'avís d'infraccions en el seu territori, com va passar a principis d'estiu amb l'avís de males pràctiques (inclosa un foc) a la zona natural d'Es Caló.
Històricament, el territori artanenc ha sofert una gran quantitat d'incendis, sobretot durant els anys 80. Com a resposta, l'Ajuntament ha estat pioner en conscienciació ciutadana. Fa més de 30 anys que du a terme campanyes de sensibilització i de reforestació, primer a tota la població i després centrada en els escolars. Cal recordar que en aquella època es declararen molts focs a les muntanyes d'Artà, sobretot per dos motius: la pressió urbanitzadora i la crema de terreny per a pastures noves, anomenada "socarrat".
Malauradament, Artà és el municipi on més terreny forestal s'ha cremat els darrers 30 anys, amb 5.175 hectàrees, segons dades d'un estudi elaborat pel geògraf Joan Bauzà.

Tanca