L'AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI QUE INSTA A NEGOCIAR LA COMPRA DE L'ILLA DE L'AIRE

L'AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI QUE INSTA A NEGOCIAR LA COMPRA DE L'ILLA DE L'AIRE

L’AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS APROVA UNA MOCIÓ D’EL PI QUE INSTA A NEGOCIAR LA COMPRA DE L’ILLA DE L’AIRE

La iniciativa planteja la compra de l'illot amb fons de l'Impost turístic

30 de juliol de 2018

L'Ajuntament de Sant Lluís ha aprovat una moció, presentada per El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, que insta la Conselleria de Medi Ambient a negociar la compra de l'illa de l'Aire, per tal que aquest illot passi a formar part del patrimoni públic de tots els menorquins.

El Pi va presentar aquesta iniciativa al darrer Ple municipal, on va tenir el suport majoritari del consistori. La moció també fixa que la compra de l'illa de l'Aire per part del Govern de les Illes Balears es dugui a terme amb recursos provinents de la recaptació de l'Impost de turisme sostenible.

El regidor d'El Pi a l'Ajuntament de Sant Lluís, Llorenç Carretero, considera que "ara és un bon moment per aconseguir que l'illa de l'Aire formi part del patrimoni públic, aprofitant que s'està fent el Pla d'Usos del LIC de la zona i que el Consell de Menorca està gestionant la seva declaració com a reserva marina".

L'illa de l'Aire és una zona de nidificació d'aus marines, lloc d'escala d'aus migratòries i l'hàbitat de la Sargantana Negra. Actualment, l'Ajuntament de Sant Lluís fa tasques de neteja a l'illa. La seva compra, segons Carretero, "permetria millorar la gestió i conservació".

Tanca