MANACOR APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI PER PENJAR AL BALCÓ DEL CONSISTORI LA SENYERA EN DATES SENYALADES

MANACOR APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI PER PENJAR AL BALCÓ DEL CONSISTORI LA SENYERA EN DATES SENYALADES

MANACOR APROVA UNA MOCIÓ D’EL PI PER PENJAR AL BALCÓ DEL CONSISTORI LA SENYERA EN DATES SENYALADES

La portaveu d'El Pi-Manacor, Cati Riera, defensà en el Ple d’anit una moció perquè l’Ajuntament penji la quatribarrada, el símbol oficial del municipi des del 2014, al balcó de l’Ajuntament amb motiu de festes d’especial rellevància pel municipi.

15 de març 2016

16  i 17 de gener, per Sant Antoni; la setmana Alcover; l’1 de març, el dia de Balears; el dia de Sant Jordi -23 d’abril-; durant el pregó de fires i festes; el 25 de juliol, sant Jaume; el 12 de setembre i el 31 de desembre. Aquests són els dies més senyalats en el calendari “relacionats amb la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, en definitiva, relacionats amb el nostre patrimoni històric i cultural”, tal com va explicar anit Cati Riera, regidora d'El Pi a Manacor, en defensa d’una moció que instava l’Ajuntament a penjar la senyera de la balconada en dates senyalades.

La iniciativa d'El Pi-Manacor, que fou aprovada, instava al Consistori a lluir la quatribarrada en dates senyalades. El Pi recordà que l’Ajuntament de Manacor declarà la quatribarrada símbol oficial del municipi en un moment històric, a principis de l’any 2014, per tal de reclamar i protegir la identitat pròpia i la unitat de la llengua. “Eren uns moments difícils per a la nostra llengua i la nostra cultura, per això una vegada declarat símbol oficial, es va penjar el llaç de la quadribarrada al balcó de l'Ajuntament antic en senyal de protesta i reivindicació”, va explicar la regidora d'El Pi durant el Ple.

Cati Riera explicà que una vegada derogada la Llei de Símbols i amb el retorn a la normalitat en la utilització de les banderes, escuts, inssígnies, llaços i similars, El Pi considera que no és necessari tenir la quatribarrada de manera permanent al balcó del consistori, però sí en les dates senyalades.

Tanca