MÉS BLOQUEJA LA MOCIÓ DE CENSURA A MARIA DE LA SALUT

MÉS BLOQUEJA LA MOCIÓ DE CENSURA A MARIA DE LA SALUT

MÉS BLOQUEJA LA MOCIÓ DE CENSURA A MARIA DE LA SALUT

Els regidors del PSOE i El Pi consideren que no hi ha hagut total transparència entre les negociacions i la voluntat real de l'Assemblea de MÉS. 

1 de juny de 2016

Després de gairebé un mes de negociacions, els regidors del Partit Socialista i d’El Pi a Maria de la Salut es mostren decebuts amb els esdeveniments succeïts els darrers dies que finalment ha acabat amb la dimissió de Miquel Morey, un dels regidors que encarava amb més il·lusió la possible moció.

Cal dir que amb Morey ja són dos els regidors de MÉS que han presentat la renúncia com a regidors en el darrer any, demostrant que la formació té greus problemes al municipi i es troba dividida. L'anterior regidora, Eulàlia Ferriol, fa cinc mesos presentà la dimissió per discrepàncies amb el seu company.

És sabut que dins l'Assemblea de MÉS hi ha un sector definit que és contrari a la moció de censura a Mulet, tot i això, Guillem Jordà, Portaveu del Grup, és qui té ara la responsabilitat, juntament amb la seva Assemblea, de decidir cap a on va Maria: si segueix amb les mans de Toni Mulet, amb les seves mostres d'ineficàcia durant aquest temps, o bé de començar amb il·lusió un nou projecte que molts de mariandos i mariandes esperen des de fa temps.

Som conscients que n'hi ha que no volen arribar a cap acord i posen traves entre la seva Assemblea i les negociacions i no entenem el per què” apunten els regidors de PSOE i El Pi. Després de la dimissió de Morey, les negociacions s'aturen a l'espera de si es podrà arribar a un acord en un futur però que serà molt més complicat per la manca de confiança creada entre MÉS i els altres grups. De totes maneres i a pesar dels contratemps, els regidors de PSOE i El Pi, segueixen creient en la moció i confien en que el nou regidor de MÉS estigui a l'alçada dels seus anteriors companys i cregui en el projecte tal i com feren ells.

Al llarg de les negociacions, tant PSOE com El Pi, s'havien mostrat generosos i havien presentat durant aquest temps diferents propostes als nacionalistes a fi de poder arribar a un acord. En la darrera proposta presentada, els socialistes havien renunciat a la batllia i els regionalistes havien acceptat la proposta del grup MÉS d’ostentar-la els primers 20 mesos, deixant els darrers a Jordà qui posà com a condició sine qua non arribar com a Batle al 2019. Així mateix, ja s'havia acordat el sistema de treball del possible nou equip de Govern, així com els punts programàtics del mateix.

Per això, queda clar que algú a dins MÉS a Maria no ha tengut mai la intenció d’arribar a un acord per desallotjar Toni Mulet de la batllia, qui continua amb minoria gestionant amb ineficàcia els nombrosos fronts oberts al llarg d’aquest any: les Normes Subsidiàries desestimades pel CIM, les indemnitzacions pels convenis urbanístics, el conflicte amb la Policia Local, la no aprovació dels Pressuposts municipals, la inexistent llicència del pàrquing del poliesportiu, etc. Però tant socialistes com El Pi “no renunciam a creure en la moció i en poder corregir el rumb d’un poble que a dia d'avui va costa per avall”.

Tanca