PP, EL PI I Cs S'UNEIXEN CONTRA LA DECISIÓ UNILATERAL DEL CONSELL DE MALLORCA DE MODIFICAR EL PLA DE CARRETERES

PP, EL PI I Cs S'UNEIXEN CONTRA LA DECISIÓ UNILATERAL DEL CONSELL DE MALLORCA DE MODIFICAR EL PLA DE CARRETERES

PP, EL PI I Cs S’UNEIXEN CONTRA LA DECISIÓ UNILATERAL DEL CONSELL DE MALLORCA DE MODIFICAR EL PLA DE CARRETERES

  • També sol·liciten al Pacte d'esquerres que retiri les al·legacions presentades al Pla de Mobilitat del Govern per no haver-les consultat amb l'oposició
  • Les tres formacions coincideixen a qualificar de "molt greu" la vulneració del reglament del Pla Director Sectorial de Carreteres per part de Mercedes Garrido

2 d'octubre de 2018

Els grups del PP, El Pi i Cs a l'oposició del Consell de Mallorca han presentat avui una moció conjunta per ser debatuda en el pròxim Ple ordinari, previst per a l'11 d'octubre, sol·licitant la compareixença immediata del president de la institució, Miquel Ensenyat, i de la consellera insular d'Infraestructures, Mercedes Garrido, per tal d'explicar l'anunci d'aquesta última sobre la decisió de suprimir una quinzena de projectes de variants i desdoblaments previstos en el Pla de Carreteres de Mallorca del 2009.

Així mateix, les tres formacions han reclamat la retirada de les al·legacions sorpresa presentades pel govern insular al Pla de Mobilitat del Govern i que coincideixen amb l'anunci de la supressió dels esmentats projectes viaris.

En aquest sentit, retreuen a la consellera Garrido que a la reunió de la comissió encarregada de fixar les línies mestres del futur Pla de Mobilitat i Infraestructures de Mallorca, celebrada el passat 20 de setembre, retirés de l'ordre del dia el punt dedicat a abordar aquest assumpte. De manera que l'oposició no va poder ser informada de l'estratègia del Consell ni de les al·legacions al Pla de Mobilitat, que ha hagut de conèixer, una vegada més, a través de la premsa.

Per tot això, PP, El Pi i Cs consideren "molt greu" l'anunci de les intencions de Garrido, ja que atempta contra el Pla Director Sectorial de Carreteres (PDSCMa). La modificació puntual, segons es recull a la normativa, ha de consistir en un estudi previ elaborat pels tècnics del Departament Insular de Carreteres. De la mateixa manera que la seva aprovació ha de seguir el mateix procediment que la redacció del Pla, és a dir, ha de comptar amb la participació de la ciutadania, les administracions i els partits polítics.

VALORACIONS DE L'OPOSICIÓ

El portaveu popular al Consell de Mallorca, Mauricio Rovira, ha dit que "ens sentim enganyats" com a conseqüència que el Consell "vol retirar del Pla de Carreteres 15 projectes que estan previstos des de 2009 mitjançant al·legacions al Pla de Mobilitat del Govern" i ha criticat "aquesta fórmula" de la institució "per fer callar el renou mediàtic que hi ha entorn de la figura del president Ensenyat i els projectes de carreteres". Rovira també ha dit que "si cal discutir el Pla de Carreteres i els seus projectes cal fer-ho dins de l'administració competent", en aquest cas el Consell de Mallorca. "Si la consellera Garrido vol modificar-lo, ha de fer-ho d'acord marca la Llei, posant-lo a exposició pública, discutint amb tots els grups i permetent al·legar als ciutadans i ajuntaments afectats".

Per la seva banda, el conseller d'El Pi al Consell de Mallorca Antoni Amengual ha deixat clar que "la comissió que es va crear a instàncies d’El Pi per buscar una sortida als problemes de trànsit a l'illa ha de ser efectiva i hem vist que no és així". Segons Amengual, "s'ha utilitzat des de l'equip de Govern per quedar bé davant de la ciutadania perquè a l'hora de la veritat ells prenen decisions a esquena de la resta de grups". Amengual ha apuntat que "una clara mostra d'això és que van retirar de l'ordre del dia la supressió de 15 projectes i després ho van anunciar a la premsa". Segons el portaveu d'El Pi, "esperem que en el pròxim Ple donin explicacions sobre aquesta qüestió".

Finalment, la portaveu de Cs Illes Balears al Consell, Catalina Serra, ha apuntat que la paralització dels projectes "suposa una pèrdua d'oportunitats per posar fi als problemes de trànsit que pateixen des de fa anys els municipis de Mallorca". "Amb aquesta decisió hem pogut veure com el denominat Pacte de Progrés es canvia de jaqueta i se'n posa una de color verd per no posar en perill els seus interessos electorals, desentenent-se dels problemes reals que tenen els ciutadans de l'illa", ha subratllat Catalina Serra.

Per tot això, les tres formacions també reclamaran al Ple la inclusió del debat a la Comissió de Mobilitat creada a aquest efecte sobre la necessitat de revisar el PDSCMa.

Tanca