Qui som

com1El 2 de novembre de 2012 es va atorgar davant notari l’acta fundacional del Pi-Proposta per les Illes, nascut de la confluència de la Lliga Regionalista de les Illes Balears, Convergència per les Illes, Nou Partit d’Eivissa i Unió Menorquina. El procés de creació de la nova formació política, a la qual s’hi han afegit durant els darrers anys multitud de partits municipals, va culminar 4 mesos després. El 16 de març de 2013 va tenir lloc el Congrés Constituent del Pi, on prop de 700 afiliats estaven cridats a votar en llistes obertes els 28 representants de la nova executiva: 14 de Mallorca, 7 de Menorca i 7 de Eivissa.

D’aquella votació, exemple de transparència i democràcia interna, fou elegit el primer president de la formació, Jaume Font. Així mateix, Josep Melià i Antoni Pastor varen ser escollits vicepresidents per Mallorca ; Xicu Torres, vicepresident per Eivissa i Fèlix Ripoll, vicepresident per Menorca.

El Pi-Proposta per les Illes és el resultat d’un desig: disposar per primera vegada d’una força política autonòmica, nascuda a Balears, que faci feina només pensant en els interessos d’aquesta terra. En els seus estatuts, el Pi es defineix com un partit autonomista, centrista, obert a la societat i amb vocació interinsular. Així mateix, la lluita pel benestar dels ciutadans i la defensa de la cultura i la llengua pròpia, són els pilars fonamentals de la seva acció política.

Es tracta d’un projecte ambiciós i de llarg recorregut. Vivim moments de canvi i tenim l’oportunitat de reclamar per a Balears un paper protagonista en l’escenari polític, després d’anys d’oblit per part dels grans partits. El Pi vol ser la veu de les Illes. I amb aquest objectiu seguim caminant.

 

Tanca