Qui som

El 2 de novembre de 2012 es va atorgar davant notari l'acta fundacional d'EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, nascut de la confluència de la Lliga Regionalista de les Illes Balears, Convergència per les Illes, Nou Partit d'Eivissa i Unió Menorquina. El procés de creació de la nova formació política, a la qual s'hi varen afegir multitud de partits municipals, va culminar 4 mesos després. El 16 de març de 2013 va tenir lloc el Congrés Constituent d'El Pi, on prop de 700 afiliats estaven cridats a votar en llistes obertes els 28 representants de la nova Executiva: 14 de Mallorca, 7 de Menorca i 7 d'Eivissa.

com1

D’aquella votació, exemple de transparència i democràcia interna, fou elegit el primer president de la formació, Jaume Font. Així mateix, Josep Melià i Antoni Pastor varen ser escollits vicepresidents per Mallorca; Xicu Torres, vicepresident per Eivissa i Fèlix Ripoll, vicepresident per Menorca.

Després d’un 2014 ple de reptes i entusiasme, arribaren les eleccions autonòmiques del 24 de maig de 2015. D’aquestes, El Pi va aconseguir representació al Parlament de les Illes Balears i Jaume Font, Josep Melià i Maria Antònia Sureda es convertiren en els primers diputats d’El Pi. També s'assolí l'objectiu d'aconseguir representació al Consell Insular de Mallorca, on Antoni Pastor, Xisca Mora i Toni Amengual en són consellers electes.

Així mateix, en l'àmbit municipal, El Pi aconseguí representació a trenta municipis de Mallorca: Alcúdia, Andratx, Ariany, Artà, Banyalbufar, Campos, Consell, Costitx, Felanitx, Inca, Lloseta, Llubí, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Marratxí, Muro, Petra, Porreres, Sa Pobla, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santanyí, Selva, Sencelles, Ses Salines i Sóller. També a Sant Antoni, a Eivissa, i a Es Castell i Sant Lluís, Menorca.

El 13 de maig del 2017 va ser la data escollida per celebrar el II Congrés d'El Pi. Els més de mil afiliats actuals de la formació estaven convocats per aprovar les ponències d'Organització i Estatuts, Economia i Estratègia política, com també per repassar els gairebé dos anys de feina feta dins i fora de les institucions.

Així mateix, es renovaren els principals òrgans del partit. Jaume Font va ser reelegit president, Xisca Mora fou anomenada vicepresidenta, Josep Melià va ser elegit secretari general i Maria Antònia Sureda, tresorera. També es renovà l'Executiva de Mallorca i el Consell General de Balears.

II Congrés

El Pi-Proposta per les Illes Balears és el resultat d’un desig: disposar per primera vegada d’una força política autonòmica, nascuda a Balears, que faci feina només pensant en els interessos d’aquesta terra. En els seus Estatuts, El Pi es defineix com un partit autonomista, centrista, obert a la societat i amb vocació interinsular. Així mateix, la lluita pel benestar dels ciutadans i la defensa de la cultura i la llengua pròpia són els pilars fonamentals de la seva acció política.

Es tracta d’un projecte ambiciós i de llarg recorregut. Vivim moments de canvi i tenim l'oportunitat de reclamar per a Balears un paper protagonista en l'escenari polític, després d'anys d'oblit per part dels grans partits. El Pi vol ser la veu de les Illes. I amb aquest objectiu seguim caminant.

 

Tanca